Web Analytics

Spectacol de tango argentinian la Filarmonica Pitești

de | 21.06.2023 12:32 | Actualitate, Cultură, Home

Duminică, 25 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional din Pitești are loc spectacolul de muzică și dans „Argentina mi amor”. Sunt invitați „Cluj Tango Orchestra”, cantautorul și muzicianul de tango Marcos Marthin și mezzosoprana Operei Naționale din Cluj-Napoca, Iulia Merca (personalitate a muzicii de operă și iubitoare de tango), dar și campionii europeni de tango argentinian, dansatorii profesioniști Csongor Kicsi și Silvia Spătaru.

Regia și coregrafia sunt semnate de Sorin Robert (manager „Cluj Tango Orchestra”) și Csongor Kicsi (instructor internațional de tango argentinian), iar aranjamentele muzicale – de Julian Agustin Caeiro (Filarmonica del Tango Buenos Aires), WimWurman (Catedra de Tango din Rotterdam) și Iulia Merca (mezzosoprană a Operei Naționale din Cluj Napoca).

Conducătorul muzical este maestrul Claudiu Hontilă (Filarmonica de stat Transilvania), orchestra fiind alcătuită din Irina Indrei (pian, Colegiul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca ), Elena Ghemeș (violoncel, Opera Națională Cluj), Indrei Robert (bandoneon) și Emanuel Elcean (contrabas, Academia de muzică din Cluj-Napoca).

Citește și Expoziție de artă plastică la Muzeul Golești. „Spațiu și Timp”

„Cluj Tango Orchestra concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, artiștii concertând, la invitația Casei Regale, pe scenele festivalurilor de tango argentinian din țară și din străinătate. Spectacolul s-a mai desfășurat la Oradea, Ploiești, Craiova , Cluj-Napoca și București. Tangoul face parte din patrimoniul cultural imaterial UNESCO și este un fenomen universal întâlnit în marile orașe ale lumii, de la Buenos Aires la New York, Londra sau Paris”, transmite Folarmonica Pitești.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro (https://www.bilete.ro/argentina-mi-amor/), prețul unuia fiind de 80 sau 50 de lei, în funcție de categoria locului.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *