Web Analytics

Soţiile românce ale lui Nicola au trimis peste 100.000 euro pentru fratele Vincenzo Inquieto, închis în Italia

de | 10.05.2018 11:44 | Dezvăluiri

4 inquieto# Rechizitoriu Nicola Inquieto. Cum s-a infiltrat mafia napoletană la Piteşti (III) # „I-am trimis bani mamei,
în Italia, să își facă dinții”. (Declarație făcută de Nicola Inquieto marți, la Curtea de Apel Pitești.) Trebuie spus că, în limbajul Camorrei,  expresia „a face dinții” este o amenințare clară în cod mafiot la adresa cuiva. # Alte declarații ale lui Inquieto: ”E munca mea, e sacrificiul meu, e familia mea!” „Povestea cu Zagaria este o poveste inventată!” “Vreau să fiu extrădat”.

Marți, 8 mai, s-a judecat la Curtea de Apel Pitești cauza privind extrădarea afaceristului italian Nicola Inquieto, cerută de un judecător de anchetă preliminară de la Tribunalul din Napoli. Însă magistrații români au fost de acord cu amânarea cerută de procurorul de la DIICOT, care a motivat că mai sunt cauze în lucru în România. Nicola Inquieto va veni din nou la Curtea de Apel Pitești săptămâna viitoare, până atunci bucurându-se în continuare de libertate. De altfel, la ieșirea din sala de judecată, după ce a răspuns la câteva întrebări din partea jurnaliștilor prezenți,  italianul s-a îndreptat spre terasa Garden Pub, împreună cu avocații săi. „Sigur că îmi doresc extrădarea, vreau să fiu judecat în Italia!”, „Povestea cu Zagaria e o poveste inventată”, “E munca mea, sacrificiul meu, familia mea”- sunt cele câteva declarații pe care le-a dat marți Inquieto. Întrebat de ziariști despre sumele pe care le-a trimis din România în Italia, Nicola Inquieto a spus că i-a trimis bani mamei sale pentru a-și face dinții. Continuând însă cu prezentarea rechizitoriului făcut de Tribunalul din Napoli, vă prezentăm în această ediție concluziile anchetatorilor italieni, care, în baza interceptărilor și documentelor bancare, vorbesc despre transferuri importante de bani făcute de Nicola Inquieto în Italia, pentru a-și susține fratele, care era deținut, la acea dată, și familia acestuia.

Nicola și-a ajutat cu mulți bani fratele Vincenzo, în timp ce acesta era închis, în Italia

Întrebat de ziariști despre sumele pe care le-a trimis din România în Italia, Nicola Inquieto a spus că i-a trimis bani mamei sale pentru a-și face dinții. Însă, în rechizitoriu, magistrații italieni vorbesc de sume importante trimise fratelui Vincenzo, în timp ce acesta era închis (acum este liber, în Pitești), dar și familiei acestuia. Anchetatorii  vorbesc și despre încercările lui Nicola de a ascunde aceste sume.  Sumele provenite din investițiile făcute în România reintrau în Italia în diferite feluri. Identificarea acestora rezultă din unele interceptări, iar documentele bancare confirmă datele care reies din interceptări. În particular, în cursul următoarei convorbiri, reiese transferul de bani în Italia prin Money Transfer și prin intermediul unei terțe persoane, identificată ca fiind Mario Nobis, pentru a se demonstra că, dincolo de canalele bancare și financiare, se adaugă și mișcările de monedă în numerar, mai greu de depistat.

Conversație din 9 martie 2013. Inquieto Vincenzo

5 Nicola Inquieto transferuri01În cursul convorbirii, Inquieto Luigi îi comunica tatălui trimiterea unei  sumei de 3000 de euro, necesară pentru a plăti taxa către avocatul de încredere, sumă de bani dată de unchiul Nicola Inquieto. Suma fusese dată de Nicola unui băiat numit „Mario della smart”, o persoană de legătură care avea o cartelă telefonică neidentificabilă, însă acesta din urmă nu s-a ținut de cuvânt și nu a mai predat banii la destinatar.

Luigi: „Acum vrei să știi ce s-a întâmplat?”
Vincenzo: „Da!”
Luigi: „Eu, dacă îți spun, ție îți vine să râzi! Unchiul Nicola mi-a lăsat trei mii de euro, că trebuia să plătesc avocatul…”
Vincenzo: „Așa!”
Luigi: „Și i-a luat! Nu se mai vede, că, dacă îl prind, îi dau eu…”

În continuare se face referire la sume de bani pe care Nicola Inquieto le virează frecvent familiei prin intermediul Western Union.
Luigi: „Acum știi ce a făcut? Mi-a dat 700 de euro prin Western Union, am fost la Vico (probabil un loc în provincia Caserta)”.
Vincenzo: „Că apoi a trimis jumătate la mătușa Maria și jumătate lui (lui Mario, cel cu cartela)”
Luigi: „Western Union…!”

La final,  pentru a rezolva inconvenientul, Vincenzo Inquieto îl sfătuiește pe fiu să ia legătura cu mătușa Rosetta…
Vincenzo: „Ia-te de ăsta, trebuie să îi spui că așa a zis tata, trebuie să îi spui: dă-mi banii și fă-o repede!”
Luigi: „Acum nu te mai îngrijora, mă iau eu de el, tată”.
Vincenzo: „Sau vorbește cu mătușa Rosetta vezi ce îți zice (probabil Rosa Nobis)”.
Luigi:  „Dar ce trebuie să vorbesc, tată, cu mătușa Rosetta, mă rog, nu ai înțeles deja că dacă nu rezolv eu lucrurile nu le rezolvă nimeni?”
Vincenzo: „Ei, cum o fi dat unchiul Nicola banii în mâna ăstuia, e prost!”
 Luigi: „Unchiul Toni (Massa Antonio), care suna în fiecare zi, vezi că ăsta îți trimite banii, ăsta, ăla, unchiul Nicola a sunat și a zis, vezi că trimit trei mii de euro”.
Vincenzo: „Trebuie să spui, dar sunteți nebuni! Trebuie să zici, vezi ce faci să nu faceți vreun necaz! Închide telefonul! Închide-mi telefonul, tată!”

Din unele interceptări care îl vizau pe Vincenzo, reiese utilizarea unui card credit românesc pentru retragerea de numerar în Italia.

Conversație din 25.05.2013. Vincenzo Inquieto

  În cursul convorbirii, Antonio Inquieto (celălalt frate), i se adresează fratelui deținut (Vincenzo Inquieto), spunând că Nicola a avut probleme în a încărca un card de credit.
 Antonio: „Mă asculți un minut…ce vreau să îți zic! Deci Nicola din România a avut dificultăți în această lună, dacă nu, îți încărca!”

Convorbire din 8.06.2013 Inquieto Vincenzo

Și în această convorbire se vorbește despre banii proveniți din România, puși la dispoziție de Nicola Inquieto pentru susținerea familiei deținutului.
 Luigi Inquieto: „A făcut card de credit unchiul Nicola și mergeam să retrag o dată pe lună,  am fost și de fiecare dată îmi apărea că nu era disponibilă; l-am sunat  și în a 29-a zi îmi încărca 1000 de euro, mie îmi trebuiau 3000. Am luat 1000 de euro pe care i-am cheltuit în aceeași zi și din nou am început cu telefoanele, sperând că alți 1000 de euro îmi ajungeau din nou după 30 de zile”.

Convorbire din 19.11.2014. Inquieto Vincenzo 

5 Nicola Inquieto transferuri02În minutul 33:37 din înregistrare, deținutul, vorbind despre frați, zice: „Pe mine mă interesează ceea ce aștept eu, nu ceea ce vreți să îmi dați! Ceea ce vreți să îmi dați nu mă interesează!”. Maria, soția, în continuare: ”Ceea ce ți-au dat până acum este pentru că sunt frați”.
Vincenzo: ”Dar, dacă toate astea trebuie să ducă la tot acest măcel, zic așteptă, pune la pușculiță, apoi când ies, vedem!”
Maria povestește că a primit din partea lui Nicola un card de credit preplătit, din care retrăgea sume de bani în favoarea celor doi nepoți, dar după un timp acel card i-a fost retras de același Nicola.
Conform datelor obținute de la autoritățile române, referitor la cardul de credit „42447219”, pe numele Daniela Construcții SRL, rezultă retrageri de bani în numerar, numai în perioada 9.01.2016-5.03.2017, în sumă de aproape 100.000 de euro, retrageri efectuate de la diferite ATM-uri din provincia Caserta (prelevări de maximum 1000 de euro fiecare).

Anchetatorii italieni: „Este vorba despre un important flux de bani care au intrat și au ieșit între România și Italia”

Din investigațiile efectuate reiese că, în transferul periodic din România în Italia, sunt tranzacții efectuate mai ales de „femeile” (soțiile, n.red) lui Nicola Inquieto – Ileana Simona Voicu, Camelia Silvia Cernătescu și Ioana Andreea Petrescu –  dar și de colaboratoare printre care Diana Brașov, Maria Cristina Stoi sau Florina Paraschiva Popescu.

În 2011, doi italieni cu 600.000 euro cash pentru Inquieto au fost opriţi de poliţie la Valea Ursului

În finalul acestei părți a investigațiilor făcute de anchetatorii italieni, aceștia concluzionează că sumelor trimise prin intermediul canalelor bancare, ușor de depistat, li se adaugă și altele trimise de-a lungul timpului prin alte modalități, care nu puteau fi urmărite, de pildă prin intermediul persoanelor fizice sau cu prilejul transportării și livrării unor mărfuri, ca și cu prilejul frecventelor deplasări între România și Italia a fraților Inquieto.  „Se poate deci concluziona, în urma declarațiilor martorilor, că activitățile investiționale ale lui Nicola Inquieto în România au fost în realitate finanțate de Michele Zagaria, putând fi vorba despre un important flux de bani care au intrat și au ieșit între România și Italia”.  De altfel, vizavi de acest flux de bani între cele două țări, trebuie spus că, potrivit informațiilor deținute de Jurnalul de Argeș, în 2011, în timpul unui control rutier de rutină, au fost opriți în trafic, în zona Valea Ursului, comuna Bascov, doi cetățeni italieni care se îndreptau spre Pitești, la reședința lui Nicola Inquieto și care aveau aveau asupra lor suma de 600.000 de euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii