Web Analytics

Sorina Honțaru, despre situația COVID din Argeș: „Nu suntem încă pe o pantă descendentă lină, mai avem creșteri, scăderi”

de | 13.08.2020 13:28 | Actualitate

Joi, directorul Direcției Sanitare Publice Argeș, Sorina Honțaru, a prezentat situația COVID-19 din Argeș, în cadrul unei conferințe de presă de la Instituția Prefectului, menționând că sunt peste 200 de paturi libere în județ pentru pacienții COVID, cărora le recomandă să se prezinte la medicul specialist odată ce sunt diagnosticați pozitiv.

„Nu suntem încă pe o pantă descendentă lină, mai avem creșteri, mai avem scăderi. La nivelul județului Argeș, noi avem un total de 700 de paturi pentru COVID, pozitivi și suspecți. Dintre care, 571 paturi COVID pentru confirmați, 90 pentru suspecți și 29 pentru copii. Din aceste paturi, la acest moment, aveam 248 de paturi libere la nivel de județ, din care 162 paturi libere pentru pacienți pozitivi și 21 de paturi libere pentru suspecți. Nu putem spune că nu avem unde să internăm, să evaluăm toți pacienții COVID 19. În medie, au fost 70-80 pacienți în ultimul timp, am avut și 40-50 timp de 3 zile consecutiv. Deci avem unde să investigăm pacienții COVID. Toți pacienții sau toți oamenii care au un buletin pozitiv trebuie să se prezinte la un medic specialist, în unitățile pentru COVID, pentru a fi investigați, chiar dacă sunt asimptomatici sau simptomatici, pentru că astăzi ești asimptomatic, mâine poți să fii simptomatic. De aceea, toți pacienții COVID pozitivi trebuie să fie evaluați și medicul hotărăște dacă rămâne într-o unitate sanitară sau merge la domiciliu”.

Trei medici rezidenți au completat linia de gardă de la Spitalul Municipal Câmpulung

La Spitalul Câmpulung a fost completată linia de gardă. „Au fost aduși 3 medici rezidenți din țară, prin ordin al domnului comandant și, cu doi care erau acolo, putem asigura linia de gardă, pe Terapie Intensivă, la Spitalul Municipal Câmpulung”, a mai spus directoarea DSP Argeș.

Astăzi, toate paturile de la ATI SJU Pitești sunt ocupate

Unitatea mobilă ATI, din curtea Spitalului Județean Argeș

La Spitalul Județean Argeș sunt 15 paturi de Terapie Intensivă în corpul central și alte 12 la Unitatea Dde Terapie Intensivă Mobilă.  „La Județean, în acest moment, avem toate paturile ocupate, mai avem 3 paturi libere la Câmpulung. Vestea bună e că niciun pacient din Terapie Intensivă Argeș nu este intubat la acest moment, deci nu sunt forme grave”, a punctat Sorina Honțaru.

Majoritatea focarelor COVID din centrele rezidențiale s-au închis

S-au închis câteva focare COVID din centrele rezidențiale argeșene. Sunt 0 cazuri active la centrul din Buzoești, la Complexul de Servicii pentru Copii Pitești, la complexul din Vulturești, la cel din Călinești, la cel de la la Bascovele și la cel din Rucăr. „Mai avem focare la Centrul de Îngrijire și Asistență din Pitești, unde sunt 23 de cazuri active, dar focarul este din 06.08. Spre sfârșitul lunii se va închide. Acolo sunt infectați 7 angajați si 16 asistați, din 117 angajați și 142 de asistați. Unitatea Medico-Socială de la Șuici are un focar din 31.07 și mai sunt 3 cazuri active. Mai avem focare mici din diverse locuri, dar majoritatea focarelor din centrele rezidențiale s-au închis”, a mai adăugat Sorina Honțaru în cadrul conferinței.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii