Web Analytics

Sorin Căprărescu, team manager BCM U Piteşti: „Prin victoria cu Voluntari, ne-am asigurat prezenţa 100% în play-off”

de | 6.04.2023 12:15 | Actualitate, Home, Sport

Întrebat despre ultimele partide desfășurate în campionat de echipa de baschet a Piteștiului, o înfrângere categorică la Dinamo București și o victorie la fel de categorică, acasă, cu Voluntari, dar și despre ultimul meci din top 10, cel de la Timișoara, Sorin Căprărescu, team managerul echipei piteștene, ne-a declarat: ”În meciul cu Dinamo București am practicat un baschet de slabă calitate; nu aceasta este valoarea echipei noastre. Am trecut repede peste acest eșec usturător și a urmat un meci cu Voluntari acasă, unde victoria era obligatorie, ca să nu mai depindem de ultimul meci din top 10, cel de la Timișoara.

Prin victoria cu Voluntari ne-am asigurat prezența 100% în play-off. Iar acum, meciul de la Timișoara este la fel de important pentru noi, deoarece cu o victorie la Timișoara și prin jocul rezultatelor putem să obținem chiar locul patru înaintea începerii play-off-lui. Acum ne aflăm în faza a doua a campionatului, în care joacă zece echipe, dintre acestea se califică primele opt, în play-off, și se joacă apoi locul 1 cu locul 8, locul 2 cu locul 7, locul 3 cu locul 6 și locul 4 cu locul 5, deci 3 din 5 cu mai multe meciuri la primele patru clasate. Deci, meciul de la Timișoara este la fel de important, de crucial pentru a putea să obținem locul patru și să avem mai multe meciuri acasă. După play-off, învingătoarele joacă semifinalele, iar învinsele joacă pentru locurile 5-8. La fel, semifinalele, locul 1 cu locul 4, locul 2 cu locul 3, și pentru locurile 5-8, locul 5 cu locul 8 și locul 6 cu locul 7.

Învingătoarele joacă finala mare și învinsele joacă pentru locurile 3-4, la fel se întâmplă și la locurile 5-8. Nu aș putea să spun de acum unde ne-am putea clasa la finalul sezonului, pentru că mai este o etapă în top 10 și, în funcție de rezultat, dacă putem obține locul patru, printr-o victorie la Timișoara, atunci avem avantajul terenului propriu în sferturile de finală ale campionatului, iar în play-off se poate întâmpla orice. Chiar și echipa de pe locul 6 poate să bată echipa de pe locul 3 sau echipa de pe locul 5 pe echipa de pe locul 4. Iar locurile 7 și 8 vor juca cu Oradea și Cluj, ceea ce înseamnă că la valoarea celor două echipe este greu să câștigi”.

Citește și Sorin Căprărescu, managerul echipei de baschet a Piteştiului: „Ne menţinem în lupta pentru intrarea în play-off după faza a doua a campionatului”

Citește și Baschetbaliştii alb-violeţi, al treilea succes la rând pe teren propriu în Liga Naţională

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *