Web Analytics

Sondaj: Majoritatea românilor cred că România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai bine

de | 6.12.2022 10:29 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Un sondaj realizat de INSCOP Research relevă că majoritatea românilor cred că România de mâine condusă de copiii de azi va arăta mai bine, 54% dintre cei întrebaţi fiind de această părere, în timp ce 25,2% spun că va fi mai rău, iar 15,7% că va fi la fel, relatează Agerpres.

Conform cercetării sociologice, dintre cei care au încredere în modul în care copiii de azi vor conduce România de mâine 59% sunt bărbaţi, 62% – persoane cu studii superioare, 65% – persoane cu venituri mari, 59% – angajaţi din sectorul privat şi 58% – locuitori din Bucureşti.

Citește și: MIPE: 1.300 companii şi peste 3.300 locuri de muncă, create de studenţi după ce au primit fonduri europene

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 15 – 25 noiembrie, în cadrul unui proiect iniţiat de think tank-ul Strategic Thinking Group în parteneriat cu Euronews România, pe un eşantion simplu aleatoriu de 1.070 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative, cu vârsta de 18 ani şi peste, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.

Grupul de Gândire Strategică îşi propune să furnizeze o platformă civică activă dedicată încurajării reflecţiei şi a gândirii strategice prin analize, studii şi cercetări de profunzime.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *