SONDAJ – Aproape jumătate dintre români consideră că a crescut calitatea vieții lor în ultimii ani

de | 1.04.2022 11:38 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Mai bine de jumătate dintre români consideră că a crescut calitatea vieții lor în ultimii ani. Ce spune Gabriel Lupu, partener la Kult Market Research:

„E o problemă istorică a regiunii nord-est care, într-adevăr, se află la coada clasamentului regiunilor din România din punctul de vedere al standardului de cumpărare. În perioada analizată de noi, 2013 – 2020, atât nord-vest cât și nord-est, au avut o creștere constantă, indiferent de schimbările politice sau aspectele economice care au survenit, chiar și pandmeia, asta e aspectul pozitiv. Aspectul nu neapărat pozitiv este că și celelalte regiuni din țările din vestul Europei au crescut și ele constant. Decalajul s-a menținut, s-a menținut față de țările și regiunile din vestul Europei.”

Citește și: „Primăria trebuie să plătească, dacă a făcut o eroare, şi bugetul trebuie să suporte 35 de milioane de euro, cât o fi costat blocul ăla”

Pentru a recupera astfel de decalaje, România poate apela la fonduri europene de coeziune. Doar 2 din 10 români se consideră bine informați în această privință. Aproape două treimi nu cunosc proiecte finanțate din astfel de fonduri. Gabriel Lupu:

„Ei nu au cunoștințe solide despre fondurile europene, ei sunt conștienți că aceste proiecte este singura metodă prin care administrația locală poate să eficientizeze cheltuirea bugetului pentru că plătesc doar parte din co-finanțare în implementarea proiectelor, cum ar fi infrastructură sau educație. Bineînțeles că noi, având studiul în perioada aceasta pandemică realizat, a reieșit că oamenii își doresc mult mai multe investiții în zona medicală. În anii trecuți, când realizam astfel de studii, prioritățile erau crearea de locuri de muncă și infrastructura.”

Jumătate dintre cei care au răspuns la sondaj au o părere bună despre proiectele finanțate prin fonduri europene. În ceea ce privește calitatea vieții, cei care au răspuns la sondaj au spus că sunt cel mai mult mulțumiți de transportul în comun. La polul opus sunt starea străzilor și serviciile medicale. Peste o treime dintre cei chestionați cred că e ușor să își găsească un loc de muncă în localitatea în care trăiesc, iar peste jumătate spun că nu au avut dificultăți în achitarea facturilor lunare.

Citește și: Povestea puilor de vulpe de la Suseni, preluaţi de ONG-ul ”Visul Luanei”

Sondajul a fost făcut pe aprox. 1100 de persoane și are marjă de eroare +- 3%.

Acest articol este despre: calitate,crestere,eroare,oameni,persoane,studiu,viata

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Io … cre’ca-s mai multi, de toti gandesc cu cerebelul / mai putin cu sira spinarii .

Ultimele articole

Incendiu în Pitești, la o baracă de lângă calea ferată
Incendiu în Pitești, la o baracă de lângă calea ferată

Un incendiu a izbucnit, marți, la o baracă din Pitești, aflată lângă trecerea la nivel de cale ferată din zona CNCD. În construcția dezafectată, cu suprafața de aproximativ 10 mp, mai stăteau persoane fără adăpost. Focul s-a manifestat generalizat și nu au fost...

145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere
145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere

Din 500 unități de învățământ preuniversitar din Argeș, 145 nu au pază și nici sisteme de supraveghere. Prefectul Radu Perianu a declarat că este „un lucru extrem de îngrijorător”. Din cele 500, doar 82 sunt asigurate cu pază umană, 61 cu sisteme de supraveghere video...