Web Analytics

Povestea puilor de vulpe de la Suseni, preluaţi de ONG-ul ”Visul Luanei”

de | 1.04.2022 10:33 | Actualitate

Cinci pui de vulpe găsiți în împrejurimile Piteștiului au ajuns, săptămâna trecută, la Fundația ”Visul Luanei”. Inițial, s-a crezut că puii abia fătați au fost confundați de un iubitor de animale cu niște pui orfani de cățel și luați din zona în care fuseseră fătați. Ei au ajuns la Fundația ”Visul Luanei”, unde sunt îngrijiți și alăptați cu lapte praf, în speranța că vor supraviețui fără mamă.
Ulterior am aflat și povestea celor cinci pui de vulpe de la Suseni de la Carmen Arsene, reprezentanta Eduxanima, asociație care a fost contactată de către salvatoarea puilor.

„Am fost anunțați de către o iubitoare de animale din Suseni că un vecin a găsit niște pui de vulpe sub polata din curtea lui și că, dacă nu găsește ea o soluție, îi va arunca. I-a trimis poza unuia din ei, scos pe betonul curții, iar în poză arăta ca un pui de câine abia fătat.

Citește și A fost promulgată legea care permite accesul cu animale de companie pe plajă

După ce i-a avut în brațe pe toți cinci, toți maron, toți cu vârful cozii alb, cu urechiușe diferite de ale câinilor, ne-am dat seama că, într-adevăr, nu aveam de-a face cu pui de câine, ci probabil de vulpe. Era evident că soluția hrănirii lor de către om este o formulă care le va diminua șansele de supraviețuire, iar creșterea lor în captivitate până la momentul la care pot fi eliberați în natură va reduce dramatic şansele de supravieţuire în natură. Așa că am luat legătură cu o persoană pe a cărei proprietate își făcuse vulpiţa cuibul, însă nu a fost de acord să îi lase acolo, în groapa de sub polata unde i-a fătat mama lor.

De înțeles, din punctul de vedere al omului pentru care evitarea deranjării temporare a habitatului propriu e mai presus decât ceea ce se întâmplă în exteriorul lui. Am sperat în zadar că vom putea reuni puii cu mama lor, toți aveau nevoie unii de alții.
72 de ore a stat o cușcă capcană lângă locul unde mama își căutase disperată puii în prima noapte, însă aceasta nu a mai apărut. A treia zi, fără mama lor, dar după o îngrijire ireproșabilă și responsabilă a colaboratoarei noastre din Suseni, puii au plecat spre Centrul de reabilitare animale sălbatice, în mâna specialiștilor ce le pot oferi șansele pe care le-a furat omul”.

Citește și „Luana’s Boutique” e primul magazin online de haine din Argeş, pentru copii / Luana Mihai: „Cochetez cu lucrul manual încă din copilărie, atunci când realizam hăinuţe păpuşilor”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *