Web Analytics

Smartphone-urile cu Android vor emite alerte de atac aerian, în Ucraina

de | 11.03.2022 08:46 | Actualitate, Politica si Administratie

Ucrainenii vor putea afla şi prin intermediul smartphone-urilor despre raidurile aeriene care le vizează oraşele, graţie unei noi facilităţi adăugate în sistemul de operare Android. Compania Google a anunţat că a reuşit, în cele două săptămâni de la începutul invaziei ruse, să creeze un sistem de alertă în caz de raid aerian, care va fi activ în Ucraina.

Citește și: Culmea! Proprietarul unui bloc de 5 etaje din Piteşti îi dă în judecată pe vecini

Sistemul de alertare rapidă în caz de raiduri aeriene, aşa cum îl numesc chiar cei de la Google, a fost creat împreună cu autorităţile din Ucraina şi va emite alertele simultan cu alarmele clasice instalate în oraşe. Acesta a fost construit pe baza sistemului de alertare în caz de cutremur, pe care Android îl include deja. Acesta este şi motivul pentru care Google a şi reuşit să creeze atât de repede noua alertă, pe care a trebuit doar o adapteze la altă sursă de informaţie, informează spotmedia.ro.

Citește și: A mai picat o bombă pe organigrama Elenei Lasconi

Google a început deja implementarea noii tehnologii şi este o chestiune de zile până când aceasta va deveni activă pe toate smartphone-urile din Ucraina. De asemenea, gigantul american spune că va continua să impună restricţii instituţiilor media de stat din Rusia care răspândesc informaţii false. Google şi-a întrerupt deja majoritatea operaţiunilor din Rusia.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *