Culmea! Proprietarul unui bloc de 5 etaje din Piteşti îi dă în judecată pe vecini

de | 10.03.2022 13:21 | Actualitate, Dezvaluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Motivul? Că nu îşi dau acordul pentru schimbarea destinației imobilului

E aproape finalizat imobilul de 5 etaje de pe strada G-ral Cristescu, peste drum de sediul ITM din Pitești. Proprietarul a decis să schimbe destinația inițială a clădirii, pe care la început a dorit-o compusă din apartamente și spații medicale. Acum s-a răzgândit și vrea să o transforme în totalitate în spații medicale, pentru că legea i-ar cere mai puține locuri de parcare, respectiv un loc de parcare la 200 mp construiți! Oricum, clădirea, ca multe dintre cele autorizate în mandatul fostului primar Cornel Ionică, este supusă și ea criticilor. Din cauza regimului de înălțime și a amplasamentului, zona fiind una extrem de aglomerată, necesită multe locuri de parcare. Ei bine, pentru obținerea încheierii de autorizație, în condițiile schimbării proiectului, proprietarul blocului de pe General Cristescu are nevoie de acordul vecinilor și aici s-a poticnit. Motiv pentru care spune că s-a adresat instanței de judecată pentru obținerea, pe această cale, a acordului.

Citește și Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

„Asta e legea, nebună, să cer acordul de la vecini, dar am toate avizele necesare”, zice Sorin Cârstea, proprietarul imobilului

Proprietarul imobilului, Sorin Cârstea, spune că a solicitat schimbarea de temă și a obținut toate documentele necesare, mai puțin acordul vecinilor din spate.
„Nu se schimbă nimic la exterior. Este vorba doar despre schimbarea în interior a destinației. Eu am avut apartamente la ultimele două etaje și vreau să fie servicii medicale, ca la primele etaje, o clinică de stomatologie. Noi am depus toate documentele, am luat toate avizele. Mai avem nevoie de acordul vecinilor. Am două acorduri, însă o persoană nu dorește să ni-l dea. Singurul lucru ce mă împiedică să fac schimbarea asta este un acord de la vecina din spate.

Primăria mi-a zis: «Încearcă să ți-l dea, dacă nu, trebuie să o dai în judecată». Noi, săptămâna trecută, am discutat și cu dânșii, cu vecinii. Nu sunt de acord și am inițiat să obținem acest acord prin judecată. Asta e legea, nebună, să cer acordul de la vecini. Trebuie să obținem acest acord prin judecată, pentru că, deși am toate avizele luate, stau cu clinica neterminată și nu pot să o continui din cauza acestui acord. Am toate avizele, de la Monumente, de la Cultură, tot ce scrie în certificatul de urbanism, tot ce îmi trebuie pentru modificare de temă în timpul executării. În certificatul de urbanism anterior am servicii medicale și locuințe, adică e mixt, ceea ce înseamnă că se pot face și servicii medicale, comerț și locuințe. Eu le-am avut pe toate în autorizația de construcție. Acum eu doresc în loc de apartamente la ultimele două etaje, unde aveam două apartamente, să fac servicii medicale, deoarece copiii mei sunt stomatologi și vreau să le fac clinica acolo. Dacă eu vreau să închid autorizația, credeți că aș face altceva decât scrie în certificatul de urbanism și autorizația de construcție? Parcările sunt sub clădire, parterul este retras pentru parcări. Vor fi patru locuri și unul în partea dreaptă”, susține Sorin Cârstea.

Citește și Contestatul proiect imobiliar din str. Căpitan Cuţui, din nou în atenţia publică

„Pentru spații medicale, legislația îl obligă la doar un loc de parcare la 200 mp construiți”, explică vecinii strategema cu schimbarea destinației

La rândul lor, vecinii care nu și-au dat acordul pentru schimbarea destinației spun că nu au fost informați de către primărie la momentul dezbaterii PUD-ului și nici în vreun alt moment premergător emiterii autorizației de construcție despre construirea acestui imobil aflat în imediata vecinătate a casei în care locuiesc. Familia Ciucă mai spune că zona este sit istoric și că regimul de înălțime nu depășește P+1+mansardă, iar construcția de cinci etaje prejudiciază sănătatea membrilor familiei, pentru că împiedică pătrunderea luminii naturale în casa în care locuiesc. Și că, până acum, nu se vede niciun loc de parcare.

„Zona în care este amplasată construcția este deja una sufocată de lipsa locurilor de parcare, aici aflându-se Inspectoratul Teritorial de Muncă, Evidența Populației, Inspectoratul Județean de Poliție, multe afaceri de tip Horeca, plus o grădiniță cu program prelungit. Toate sunt generatoare de trafic la orice oră din zi și necesită locuri de parcare inclusiv noaptea. Se dorește schimbarea destinației în spații destinate serviciilor medicale pentru că legislația îl obligă să asigure doar un loc de parcare la 200 mp construiți. Regula în sine este depășită de realitate, deoarece pentru 200 mp de cabinet medical numai numărul locurilor de parcare pentru angajați ar trebui să fie de minimum 5-10 locuri, neluând în calcul fluxul pacienților care se prezintă la consultații”, ne-a declarat Alexandra Ciucă, fiica celor care au casa chiar în spatele blocului de cinci etaje construit de Sorin Cârstea.

Citește și Primarul Cristian Gentea: „Dezvoltatorii imobiliari nedisciplinaţi se vor întoarce în legalitate”

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești
Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești

Joi, 30 iunie 2022, Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș prin  Centrul de zi pentru copii/tineri cu dizabilități ''Șanse Egale'', comuna Domnești, județul Argeș au...