Web Analytics

Slovenia suspendă vaccinarea cu Johnson & Johnson după decesul unei tinere de 20 de ani

de | 1.12.2021 09:53 | Actualitate, Politica si Administratie

Slovenia a suspendat utilizarea seruluii cu o singură doză Johnson & Johnson după decesul acestei femei, care a murit în urma unei hemoragii cerebrale şi a cheagurilor de sânge la câteva zile după ce a primit doza, informează AFP. Un comitet de experţi a confirmat într-un raport că tânăra a decedat din cauza unei trombocitopeniei imune protrombotice, cauzată de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicaţie rară indusă de vaccin.

CITEȘTE ȘI: CURTEA DE ARGEȘ: Imnul României, tradus în limbajul semnelor

„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu (serul) Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a declarat ministrul Sănătății într-o conferinţă de presă după publicarea rezultatelor.

Vaccinările cu AstraZeneca, care utilizează aceeaşi tehnologie a „vectorului viral” ca şi Johnson & Johnson şi, de asemenea, considerat răspunzător pentru câteva cazuri rare de tromboză din cauza cheagurilor de sânge, vor fi „foarte probabil” abandonate, a spus Bojana Beovic, şeful grupului de specialişti care consiliază guvernul cu privire la vaccinări. Acest deces a fost al doilea caz cunoscut în ţară după cel al soţiei unui diplomat sloven în misiune la Paris, decedată în mai după ce a primit o doză de Johnson & Johnson.

CITEȘTE ȘI: Bătrână dispărută din Argeș – găsită de polițiști în stare de hipotermie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii