Web Analytics

Argeș: Zonele afectate de viiturile din ultimele ore

de | 20.07.2021 17:09 | Actualitate

În bazinul hidrografic Argeș-Vedea au căzut precipitații care au depășit, în unele zone, 50 de litri pe metrul pătrat și s-au format viituri, după cum informează Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, marți-20 iulie.
„În partea de nord a județului Argeș (amonte acumulare Râușor pe Râul Târgului și aval acumulare Pecineagu pe râul Dâmbovița), precipitațiile au depășit 100 l/mp. Tot pe râul Dâmbovița, la stația hidrometrică Malu cu Flori, au fost înregistrate precipitații de 87 l/mp. 

Primăria comunei Lerești va interveni cu un buldoexcavator

Debitul râului Râul Târgului (amonte baraj Râușor) la SH Voina este de 25,9 mc/s cu tendință de creștere. Lacul de acumulare Râușor este exploatat conform Regulamentului de exploatare, nefiind probleme, dar este afectată apărarea de mal drept a râului Târgului (din administrarea ABA Argeș Vedea), aval de SH Voina. Primăria comunei Lerești a comunicat că va interveni cu un buldoexcavator în zona afectată, pentru protejarea drumului județean. A fost solicitat sprijinul IJSU Argeș pentru avertizarea și evacuarea turiștilor aflați cu corturile în zona Voina”, transmit reprezentanții Apelor Române Argeș-Vedea.

Persoane evacuate din zona Voina

Nouă persoane (5 adulți și 4 copii), care se aflau cu cortul la Lerești, în zona Voina, au fost evacuate de echipajele ISU și de către jandarmi și vor fi cazate până mâine la o cabană din Lerești.
Viiturile au cauzat probleme și pe drumul spre barajul Pecineagu.
„Din cauza viiturii de pe râul Dâmbovița, drumul spre barajul Pecineagu (din administrarea ABA Argeș Vedea) a fost rupt pe versantul drept. O parte a personalului de tură al barajului a rămas izolat la circa 4 km aval. S-a solicitat sprijin la SVSU Rucăr și IJSU Argeș pentru transportarea personalului la barajul Pecineagu. În zonă a ajuns un buldozer al ABA Argeș Vedea, care va încerca să reabiliteze porțiunile de drum afectate. Toate echipele de intervenție ale ABA Argeș-Vedea sunt pe teren și acționează în zonele afectate”, mai transmit reprezentanții Apelor Române Argeș-Vedea.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii