Web Analytics

Sistemul de supraveghere video de la Câmpulung, eliminat de instanţă

de | 3.05.2023 15:46 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

O hotărâre a Consiliului Local Câmpulung din 2022, prin care s-au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai unei investiții de circa trei milioane de euro, a fost anulată de instanța de judecată. În cauză a fost vorba de intervenția unei persoane care a contestat actul pe motiv că realizarea unui sistem de monitorizare video și audio în municipiu, cu sute de camere de supraveghere și zeci de difuzoare pentru comunicare publică, încalcă legislația privitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal.
Câmpulungeanul nemulțumit a contestat prima dată hotărârea chiar la Consiliul Local, însă nu a avut parte de satisfacție, așa că s-a adresat instanței de judecată. Iar Tribunalul Argeș i-a dat câștig de cauză. Fiind vorba de prima fază a judecății, municipalitatea poate face recurs.

Contestatarul este o prezență activă în instanță, cu deosebire împotriva primăriței Elena Lasconi, reclamând-o pe aceasta la DNA. El a cerut judecătorilor și anularea hotărârii de consiliu prin care s-a aprobat contractarea de către municipiu a unui împrumut de 55 de milioane de lei și s-a implicat și în cauza legată de reabilitarea Bulevardului ”Pardon”.
C.I. Butoiu

Citește și Câmpulungul vrea să fie staţiune turistică

Citește și Un cetăţean din Oarja găzduieşte 19 ucraineni, însă de două luni statul nu a mai dat niciun leu pentru cazarea şi hrana lor!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *