Web Analytics

Câmpulungul vrea să fie staţiune turistică

de | 27.04.2023 12:20 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Administrația locală din Câmpulung va demara procedura necesară atestării ca stațiune turistică de interes național a municipiului muscelean. Demersul începe prin contractarea unor servicii de consultanță pentru elaborarea documentelor necesare depunerii cererii la Ministerul Turismului.
În susținerea ideii sunt evidențiate motive întemeiate care pot asigura certificarea calității de stațiune turistică. Iar acestea fac referire atât la resurse naturale, calitatea mediului și obiective turistice, cât și la statutul de fostă capitală a Țării Românești și la notorietatea dobândită în timp de secole. Și este evidențiat faptul că dobândirea statutului de stațiune turistică de interes național va duce la accesarea de fonduri pentru reabilitarea și conservarea celor peste o sută de monumente aflate pe teritoriul municipiului.

Câmpulung Muscel a fost stațiune balneoclimaterică în perioada interbelică, pe atunci fiind o atracție pentru vilegiaturiștii din Capitală. Doar că Băile Kretzulescu (foto) sunt acum inutilizabile, deși resursa de ape minerale încă există.
Argeșul are la acest moment două localități cu statut de stațiune turistică. Una de interes local, Bughea de Sus-Albeștii de Muscel, alta de interes național, Dâmbovicioara.
C.I.B.

Citește și Podul lui Carol, din Câmpulung, de la poveste cu iz de legendă la subiect de contre între Lasconi şi Consiliul Judeţean Argeş

Citește și Înainte de strategie Smart City, Câmpulungul se dotează cu insule ecologice

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole