Web Analytics
scris luni, 20.12.2021

Sindicaliștii din învățământul argeșean pichetează Guvernul

Sindicaliștii din învățământul argeșean pichetează Guvernul

Sindicaliștii din învățământul preuniversitar argeșean pichetează astăzi la București. Aceștia sunt nemulțumiți de promisiunea de creștere salarială de doar 4% făcută de Guvern, profesorilor.

Citește și Liderul SIPA Muntenia, Adrian Voica, scrisoare deschisă către guvernanți: Învățământul este „Cenușăreasa” salarizării în România !

„În acest moment suntem la București. Ni s-a limitat participarea la 100 de persoane pentru că este pichet, și conform legii nu se pot depăsi 100 de persoane. Vin și colegi din țară și luni, marți și miercuri, vom picheta Guvernul.

Urmează ca prin referendumul care se desfășoară oamenii să hotărască dacă sunt de acord cu declanșarea grevei generale. Probabil după prima săptămână după începerea școlii, pentru că în prima săptămână numai o parte sunt la școală. Nu suntem mulțumiți cu oferta Guvernului pentru că urma să primim, de drept, un procent de 16% . Au fost două amânări iar acum ni se oferă 4%. Or 4% înseamnă 40 de lei net la profesorii cu vechime și cu grade, deci care sunt la maximum de salarizare. Acest coeficient nu acoperă nici rata inflației care este de aproape 10% în realitate!”, ne-a declarat Adrian Voica liderul sindicatului din învășământul preuniversitar S.I.P.A Muntenia.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...