Web Analytics

Sindicaliştii din cadrul Poştei Române au protestat în fața Guvernului 

de | 14.05.2022 21:32 | Actualitate, Politica si Administratie

Sindicaliştii din cadrul Poştei Române au organizat, sâmbătă, un miting de protest în faţa Guvernului, pentru a atrage atenţia cu privire la problemele din această companie.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) reprezintă aproximativ 18.000 de salariaţi. Potrivit comunicatului, la protest s-a estimat o participare de circa 2.500 de membri de sindicat veniţi din toate judeţele din ţară.

Printre motivele acţiunii de protest se numără starea avansată de sărăcie a salariaţilor Poştei Române.

Citește și:Conservation Carpathia reface 100 de hectare tăiate în Munții Făgăraș prin plantarea a peste 400 de mii de puieți

„Oamenii sunt în primul rând nemulţumiţi de salarizare. 80% din angajaţii Poştei Române au salariul minim sau puţin peste, cu 100 de lei peste. Sunt nemulţumiţi şi de condiţiile de muncă şi de lipsa infrastructurii IT în cadrul companiei. Creşterea preţurilor la energie, utilităţi, alimente şi toate produsele în general, coroborată cu salariile mici, i-a scos pe oameni în stradă”, spune un salariat. 

Poşta Română are 24.000 de angajaţi, din care circa 18.000 sunt membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

foto: economica.net

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Di fapt, sindicalistii pe-al cui interes il apara; pe-al salariatilor ori pe-al lor ?!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *