Web Analytics

Simone Tempestini, campion național pentru a șaptea oară în carieră

de | 30.10.2022 19:06 | Actualitate, Home, Sport

Echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 Evo) a câștigat categoric ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, TESS Rally Brașov 2022. Ei au încheiat, astfel, pentru al cincilea an consecutiv pe prima poziție în clasamentul general. Tempestini a ajuns la titlul cu numărul 7, egalându-l pe legendarul Ludovic Balint, și este la doar unul singur de recordul lui Titi Aur.

După o primă zi în care și-a asigurat un avantaj confortabil, fiind la 1 minut și 11 secunde în fața principalilor contracandidați Sebastian Barbu și Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2), echipajul de la Napoca Rally Academy și-a conservat rezultatul și chiar a mărit diferența cu încă aproape 7 secunde. Pe ultima probă, acolo unde a fost susținut din plin de fanii săi, Tempestini a reușit să se impună în mod entuziasmant, bucurându-se la final de a opta victorie din carieră la Brașov.

Citește și: Macadamul brașovean – punctul final pentru sezonul 2022 de raliuri

Tempestini deține recordul de victorii la etapa de sub Tâmpa. Campionul național absolut s-a impus în 7 dintre cele 10 probe speciale ale etapei din județul Brașov, înregistrând un timp total de 01:25:43,1. Pe locul 2 la general a venit Sebastian Barbu, la 01:18,5 de câștigător. Barbu se bucură acum, pentru al doilea an consecutiv, de titlul de vicecampion național. Podiumul de la Brașov a fost completat de echipajul local Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2). Gîrtofan jr se poate lăuda cu primul său podium general la finalul unui sezon, încheind și anul pe 3, dar totodată și-a adjudecat și titlul la asfalt.

Victoria din acest weekend i-a adus lui Simone Tempestini titlul cu numărul 7, egalându-l în acest clasament pe legendarul Ludovic Balint. În acest moment, în fața pilotului de doar 28 de ani mai stă doar recordul lui Titi Aur, cu 8 titluri, performanță atinsă în 2006.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *