Simona Bucura Oprescu: Sprijin financiar pentru conectarea la rețelele de apă și de canalizare! 

de | 18.06.2022 15:06 | Actualitate, Home

Deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu, anunță ca a fost lansat în dezbatere publică ghidul de finanțare pentru programul Prima Conectare care va fi finanțat prin PNRR. 

În cadrul acestui program va fi introdusă o măsură de sprijin pentru familiile sau persoanele cu venituri reduse, astfel încât acestea să se poată branșa sau racorda la rețelele publice de apă și canalizare. Măsura de sprijin îi vizează, mai exact, pe cei cu venituri nete de până la 2.550 de lei (adică venituri băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie).

Citește și: Comisia Europeană: Transpunerea în practică a rezultatelor Conferinței privind viitorul Europei

Persoanele interesate vor trebui să se adreseze, pentru a putea beneficia de ajutorul de la stat, operatorilor locali sau regionali de apă și canalizare, dar numai după ce ghidul de finanțare va fi aprobat, iar programul Prima Conectare, lansat oficial.

Valoarea maximă a ajutorului va fi de cel mult 2.000 euro/ gospodărie racordată și/ sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare (fără TVA) și va fi putea fi solicitată doar de operatorii de apă și canal. Așadar, banii nu vor ajunge direct la persoanele cu venituri mici, ci, din suma amintită, vor fi plătiți operatorii locali pentru branșarea unei gospodării.

Citește și: Fără precedent! Tribunalul anulează concursul de directori de la Şcoala “Ion Minulescu” din Piteşti

Obiectivul principal este creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare. În esență, el vizează reducerea impactului asupra mediului al evacuărilor de ape uzate urbane şi rurale menajere provenite din gospodării şi servicii și protejarea populaţiei de efectele negative ale apelor uzate asupra sănătăţii omului şi mediului prin asigurarea racordării/ branșării la rețeaua publică de canalizare/ alimentare cu apă.

Programul Prima Conectare face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, iar perioada estimată de implementare a activităților proiectului este data de 30 iunie 2026.

Mai multe detalii puteți afla accesând link-ul Ghid_PNRR_2022_C1_I3_Prima-conectare_09.06.2022.pdf (mmap.ro)

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ
ITM Argeș a luat la control firmele de construcții din județ

In perioada 01.04-30.06.2022 în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în domeniul construcţiilor ce se va desfașura până la data de 30.11.2022 au fost efectuate un numar de 41 controale ce au vizat unități...