Web Analytics
scris vineri, 17.06.2022

Fără precedent! Tribunalul anulează concursul de directori de la Şcoala “Ion Minulescu” din Piteşti

Concursul a fost organizat pe vremea când inspector școlar general al IŞJ Argeș era Alina Manea (foto dreapta)

Tribunalul Argeș a decis, în data de 10 iunie, anularea probelor de interviu pentru posturile de director și director adjunct la Școala Gimnazială “Ion Minulescu” Pitești, organizate de IŞJ Argeș în noiembrie 2021. De asemenea, magistrații au mai dispus anularea deciziilor de numire pe posturile de director și director adjunct la respectiva unitate de învățământ și refacerea procedurii de evaluare.

Fără precedent! Tribunalul anulează concursul de directori de la Şcoala “Ion Minulescu” din Piteşti

Procesul a fost declanșat de către unul dintre candidați, Daniel Stemate (foto stânga), care a contestat modul de derulare a probei de interviu și a reușit să dovedească în fața instanței de judecată că s-au comis nereguli. Daniel Stemate a fost director adjunct la această unitate de învățământ din 2016, când și-a câștigat postul prin concurs, fiind pentru scurte perioade și director interimar al unității școlare. În prezent este directorul Şcolii “Tudor Mușatescu”.

La concursul organizat în noiembrie 2021, pentru postul de director al Școlii “Ion Minulescu” au fost patru candidați, iar pentru cel de director adjunct au depus dosare trei, dar doar doi dintre aceștia s-au prezentat la concurs. Daniel Stemate a candidat pentru ambele posturi, dar a fost depunctat la proba de interviu în mod incorect, după cum a stabilit acum instanța de judecată. Au fost multe discuții la vremea respectivă pe marginea concursului de directori organizat de IŞJ Argeș, dar Daniel Stemate a luat decizia de a dovedi în instanță că are dreptate.

Citește și Alina Manea, noua şefă a IŞJ Argeş: „Nu am contactat-o pe d-na Murguleţ, dimpotrivă, eu am aşteptat de la dânsa un telefon”

Profesorul Daniel Stemate: „Am contestat lucruri care nu au fost în concordanță cu metodologia și procedura pentru desfășurarea concursului”

„Da, am fost unul dintre candidați și am cerut anularea concursului, pentru că au fost multe nereguli. Din probele de la dosar și din ce am expus, se vede că instanța s-a convins de ce am spus noi, motivele invocate au fost foarte multe. S-au întâmplat lucruri inimaginabile, din punctul meu de vedere, că de asta am și introdus acțiunea. Am contestat lucruri care nu au fost în concordanță cu metodologia și procedura pentru desfășurarea concursului. Eu am făcut și contestație legală, pe linie de inspectorat și minister, și la contestația de la concursul pentru director adjunct am luat în plus mult. Și la proba digitală am luat în plus la Bihor, unde s-a corectat. Hotărârea este, însă, cu recurs, iar eu nu mă pot pronunța, pentru că decizia va fi definitivă doar după recurs. Nu am motivarea instanței, ca să știu ce anume a rămas din motivele invocate. Întrebați-i și pe cei care au organizat concursul”, ne-a spus reclamantul, respectiv profesorul Daniel Stemate.

Din câte am putut afla, în fața instanței au fost prezentate nereguli începând de la emiterea deciziei de organizare a concursului conform metodologiei, modul de desfășurare a probei de interviu, nereguli la notare, note anulate, interviu care a ajuns la două ore în cazul reclamantului, deși metodologia prevede doar 60 de minute, ș.a. Chiar dacă este atacabilă prin recurs, sentința din 10 iunie este o victorie fără precedent în județ. Au fost mulți candidați care au scris pe grupuri pe whatsapp că unele concursuri nu au fost corecte, dar nu au mers mai departe. Cel puțin până acum.

Citește și Directoarea Colegiului Naţional I.C. Brătianu, Alina Manea: „Conducerea liceului a luat hotărârea de a rezilia contractul de reabilitare”

Alina Manea, fost inspector școlar general: „Concursurile organizate au fost mai mult decât corecte”

Am luat legătura și cu Alina Manea, fostul inspector școlar general pe vremea când a fost organizat concursul anulat acum. Aceasta ne-a spus:
„Mă bufnește și râsul, ca să fiu sinceră, pentru că, din punctul meu de vedere, concursul a fost unul extrem de corect în toate etapele sale de derulare. Eu altceva nu am a declara. Sinceră să fiu, nu îmi mai aduc aminte și nu vreau să greșesc, dar nu cred să mai fie alte procese. Avem o doamnă avocat cu care colaborăm, nu este juristul Inspectoratului, și care se ocupă. Dar, din punctul meu de vedere, pot să dorm liniștită de acum și până la o mie de ani, pentru că concursurile organizate au fost mai mult decât corecte. Am avut și o procedură extrem de riguroasă, toate comisiile s-au făcut prin tragere la sorți în prezența tuturor responsabililor cu dialogul social, sindicate, elevi, totul este filmat, nu am niciun fel de dubiu!”

Citește și Un elev s-a plâns de experienţa neplăcută trăită la Olimpiada Naţională de Engleză de la Piteşti


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...