Simona Bucura-Oprescu: „Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta”

de | 21.10.2021 13:13 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș, transmite precizări referitoare la proiectul PSD de plafonare a prețurilor la energie și gaze.
„Peste 175.000 de români au semnat până acum pentru susţinerea proiectului de lege depus în Parlament de către PSD privind plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze.
Este un suport public uriaş al măsurilor iniţiate de PSD!
Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta.

Citește și Simona Bucura Oprescu: “Cîțu a afundat România în datorii uriașe!”

Astfel, în cazul electricităţii, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preţ al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condiţiile în care în ultimele oferte ale furnizorilor către populaţie această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.
În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, faţă de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh.
Soluţiile PSD produc o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor.
Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situaţia iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilităţile – electricitate şi gaz”, a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu într-un comunicat de presă.
M.S.

Citește și Simona Bucura Oprescu (PSD): Credinţa este coloana infinitului pentru ortodoxia românilor

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Si dupa cele 6 luni ce se va intampla?!Trebuie umblat la baza, analizate cauzele si luate masuri pe termen lung.
    Pe termen scurt are dreptate dar va urma si alte multe ierni de acum incolo si daca nu gandim preventiv si doar umblam cu decizii de a “carpi ciorapul” nu vom ajunge nicaieri si ne vom confrunta iarasi cu eceeasi problema.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș
Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș

Un incendiu puternic a izbcunit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Valea Mare Pravăț. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței si la o camera de centrală. Pentru alimentarea cu apă, la locul interventiei se depladează încă o autospecială de stingere cu...

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...