Web Analytics

Simona Bucura Oprescu, discuție cu reprezentanți ai OCDE

de | 9.02.2022 12:10 | Actualitate, Politica si Administratie

Simona Bucura Oprescu a participat, săptămâna aceasta, la o discuție online cu reprezentanți ai Organizației pentru Cooperarea și Dezvoltare Economică în cadrul analizei cu privire la aplicarea principiilor guvernanței corporative a companiilor de stat. Mai mult decât atât, deputatul PSD de Argeș a pus accent pe faptul că institutuțiile statului român, și mai ales Parlamentul, sunt deschise schimbului de idei și adoptării unor bune practici.

„Am fost onorată să particip în această săptămână la o discuție cu reprezentanți ai Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economicã (OCDE) în cadrul analizei cu privire la aplicarea principiilor guvernanței corporative a companiilor de stat.

Discuția a avut loc în contextul în care au fost deschise negocierile pentru aderarea României la OCDE ,o dovadă în plus a faptului că economia românească a evoluat în direcţia corectă în ultimii ani.

Apartenența la OCDE va consolida profilul internațional al României și va asigura acces la expertiza unui organism internaţional apreciat pentru calitatea studiilor economice şi a evaluărilor politicilor publice. Va oferi, totodată, oportunitatea de a participa în mod direct, alături de ceilalţi membri, la stabilirea reglementărilor internaţionale în domeniul bunei guvernanţe economice.

Citește și:Simona Bucura-Oprescu: Oportunitate de finanțare pentru extinderea rețelelor de gaze

România şi-a depus pentru prima dată candidatura la OCDE în 2004 şi a reînnoit-o de câteva ori. Dar, chiar dacă nu a devenit încă membru, participă deja de câţiva ani, în calitate de asociat, în 12 dintre structurile de lucru ale OCDE şi a aderat la 47 de instrumente juridice ale organizaţiei.

Am subliniat faptul că institutuțiile statului român, și mai ales Parlamentul, sunt deschise schimbului de idei și adoptării unor bune practici, cu atât mai mult cu cât, din punctul de vedere al fiscalităţii interne, cerinţele OCDE sunt în linie cu cele ale Uniunii Europene (UE), iar, pentru România, implementarea măsurilor din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) reprezintă un nou pas înspre alinierea la acestea.

La finalul discuțiilor (desfășurate în format online) i-am invitat pe reprezentanții OCDE să vină în vizită în România și la Parlament pentru noi dezbateri și pentru a participa inclusiv la ședințe ale Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, al cărei președinte sunt.”, transmite deputatul PSD de Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *