Web Analytics

Simona Bucura-Oprescu: Oportunitate de finanțare pentru extinderea rețelelor de gaze

de | 8.02.2022 15:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș, anunță că a fost publicat ordinul comun al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv al Energiei, privind dezvoltarea reţelelor de distribuţie de gaze finanţate din Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, iar obiectivul este branșarea a aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze.

„Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul asigură o finanțare în valoare de 7,5 miliarde de lei pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de gaze naturale.

Programul permite finanțarea înființării de noi sisteme de distribuție de gaze naturale, extinderea acestora, precum și modernizarea, prin transformarea celor existente în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Citește și Cristian Gentea, primarul Piteștiului: “PSD susține companiile, antreprenorii și fermierii români!”

Potențialii beneficiari ai Programului vor putea depune solicitările de finanțare în termen de 45 de zile de la data publicării, în Monitorul Oficial, al Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței pentru aprobarea Programului „Anghel Saligny”, iar selectarea obiectivelor de investiții se va face conform criteriilor stabilite prin aceleași norme.

Ulterior aprobării listelor obiectivelor de investiții, beneficiarii vor trimite eventualele documente suplimentare necesare, iar după încheierea contractelor de finanțare, beneficiarii pot solicita din partea MDLPA decontarea sumelor necesare”, a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Mai multe detalii puteți afla accesând link-ul https://www.mdlpa.ro/…/proiectordinaprobarenormeoug952021

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *