Web Analytics

Simona Brătulescu, vicepreşedinte CJ Argeş: „Parteneriatul dintre departamentul Savoia şi judeţul Argeş va fi extins”

de | 27.06.2019 13:14 | Politica si Administratie

Conducerea Consiliului Județean Argeș a primit vizita unei delegații din Regiunea Savoia (Franța). S-a semnat, astfel, un nou protocol de colaborare între județul Argeș și regiunea Savoia, nu întâmplător într-un moment special: sărbătorirea a 50 de ani de Salvamont în România.
Helios, primul câine primit de la colegii francezi, specializat în intervenții de avalanșă, a fost cel care a inspirat realizarea în Argeș a unei școli naționale canine în intervenție de avalanșă, care rivalizează cu școlile de profil din Franța, Italia, Germania sau Elveția.
Delegația oaspeților a fost reprezentată de vicepreședintele Consiliului General Savoia, Christiane Brunet, secretarul general Isabelle Robert, Gaston Arthaud Berthet – președinte SDIS și consilier general, precum și comandantul Fabien Desmartin și locotenentul Jean Louis Eberhart, din cadrul Salvamont Savoia (SDIS).
,,Departamentul Savoia şi judeţul Argeş sunt angajate de 23 de ani într-un parteneriat operaţional de cooperare extrem de benefi, cel puțin pentru noi, care avem multe de învățat de la țări care au luat mult mai devreme startul democrației. Această cooperare s-a tradus, de-a lungul anilor, prin schimburi de experiență în zona administrativă. De acum încolo, însă, această relație va fi extinsă prin cooperări punctuale pe turism, educație sau cultură. Mă bucur că am reușit, alături de conducerea Consiliului Județean Argeș, să mai punem o cărămidă la baza acestei colaborări care deja a devenit una de suflet” a declarat Simona Brătulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii