Web Analytics

Simona Brătulescu: ”De la președintele-jucător, la președintele nepăsător…”

de | 14.05.2018 07:45 | Actualitate

alde bratulescuSimona Brătulescu, președinte ALDE Argeș: ”România a trecut, în ultimii ani, de la președintele-jucător, la președintele nepăsător. O nepăsare pe care Klaus Iohannis nici nu se străduiește să o disimuleze, venită la pachet cu ipocrizia cu care deja ne-a obișnuit.

După ce a revenit pe scena politică, după o altă vacanță prelungită, Iohannis a criticat ultimele evenimente de politică externă în care a fost angrenat premierul României, declarând că nu a fost consultat și că el este prima vioară a diplomației externe.

Probabil că actualul Executiv s-ar fi gândit să-l consulte pe președinte dacă l-ar fi văzut, măcar pentru o clipă, interesat de politica externă a țării, dacă ar fi constatat că președintele are o agendă bine pusă la punct, are o strategie pe termen lung, sau măcar mediu, de promovare a României și a intereselor ei.

Or, ce face președintele? Schiază, se relaxează, stă cu… diplomația domniei sale la soare, iar când celelalte organe ale statului își exercită prerogativele de politică externă, iese la atac, critică și manipulează. Să ne iertați, onorabile domn prezident, chiar nu am ștut că sunteți interesat de acest aspect, altfel v-am fi văzut la muncă în toți acești ani! V-am fi observat, măcar, cum… urmăriți cu… ”atenție și îngrijorare”.

În altă ordine de idei, permiteți-mi să mai fac o scurtă constatare! Robotul Sophia, singurul robot umanoid din lume, a venit la București săptămâna aceasta. Vă mărturisesc că inspiră infinit mai multă umanitate și empatie decât inspirați dumneavoastră…”.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii