Simfonia Eco şi primarul friendly

de | 20.04.2022 16:56 | Actualitate, Home, Opinii, Politica si Administratie

Trebuie să recunoaștem că un soi de lalea cu numele Piteștiului, creat în Olanda, în primul an de mandat, apoi transplantul Simfoniei într-o nouă locație, în Lunca Argeșului, în cel de-al doilea, sunt mișcări curajoase ce-l recomandă pe Cristian Gentea drept un primar în viteză. Puteau foarte bine să nu reușească și piteștenii să nu le digere. Să le considere aiureli, fandoseli sau cocleli, cum zic bombardierii de pe Tik-Tok. Din fericire, narativul Simfoniei de anul acesta, unul aerisit și foarte eco, a prins la populație.

Cristian Gentea a dat semnalul că rupe lanțurile unei mediocrități ce a sufocat Piteștiul până la bazarizare. Omul e ”open mind” și bagă kerosen ca să recupereze decalajul de modernitate al orașului, chiar dacă motorul administrației piteștene nu e pe deplin pregătit pentru anduranța lui. Mediocrii nu sunt niciodată pregătiți să rupă lanțurile, oamenii vizionari – da. Mediocrii ezită, găsesc pretexte, inventează frici, sunt mici. Pe când vizionarii riscă, turează motorul și văd oportunități acolo unde alții ezită. Să mai așteptăm, să nu ne grăbim, să vedem ce zice lumea, că pandemia n-a trecut și mai e și război în Ucraina.

Citește și Peste 300 de mii de persoane au fost la Simfonia Lalelelor

Stilul e omul însuși, despre asta vorbeam în a doua seară a Simfoniei, pe iarba din Lunca Argeșului, cu senatorul Ovidiu Puiu, rectorul Universității ”Constantin Brâncoveanu”. Despre miile de tineri prezenți la concertul cu Smiley și despre piteștenii veniți în număr impresionant, peste zi, să vadă Simfonia Eco. Despre un Pitești friendly și cu multe evenimente culturale în calendarul unui an, despre asta vorbeam cu rectorul Puiu, apropo și de prezența deloc întâmplătoare a ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, la Simfonia Lalelelor. Primarul Gentea a riscat și a câștigat, mutând Simfonia în Parcul Lunca Argeșului. Iar piteștenii l-au validat cu prezența lor impresionantă. Semn că orașul a trecut de la pantofii ipocriți de travaliu ai lui Pendiuc și de la părul vopsit al lui Cornel Ionică, la stilul friendly al lui Cristian Gentea.

Citește și 60.000 bulbi de lalea plantaţi în Parcul Lunca Argeşului pentru Simfonia Lalelelor 2022


Distribuie!

Articol scris de Gabriel Grigore

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Ce mare inspiratie iti trebuia sa muti simfonia din Centru in Lunca ? Poate nici nu a fost idea lui. Pentru asta il faceti erou, vizionar ? Mare branza….

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed