Web Analytics

Sibiu: Spectatorii vaccinaţi vor primi brăţări speciale la Festivalul Internaţional de Teatru

de | 12.08.2021 22:31 | Cultură, Actualitate

Spectatorii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi care vor participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) vor primi brăţări speciale pentru a le înlesni accesul, iar artiştii şi cei care se ocupă de organizarea evenimentului sunt fie vaccinaţi deja, fie vor fi testaţi sistematic, a dat asigurări joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele preşedintele FITS şi directorul general al Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’, Constantin Chiriac.

Citește și: PRIMUL SPONSOR AL MARELUI VIOLONIST ALEXANDRU TOMESCU, DIN DOMNEȘTI

‘Vom face o formulă de brăţări pentru toţi cei care sunt vaccinaţi, în aşa fel încât, în cele trei spaţii vom putea să dăm din start aceste brăţări, pentru toţi cei care sunt vaccinaţi’, a declarat Constantin Chiriac.

La rândul său, directorul tehnic al Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu, Florin Ţicu a anunţat că deja s-au achiziţionat aparate cu care se scanează codurile QR ale documentelor care dovedesc vaccinarea.

‘Toată echipa festivalului, actori, tehnic, sunt vaccinaţi, iar persoanele care sunt în fază intermediară vor fi testate sistematic. (…) La fel, toate persoanele invitate, am pus condiţia, în festival, să fie vaccinate şi situaţiile în care sunt vaccinaţi şi nu sunt recunoscute, şi acolo avem măsuri pregătitoare. (…) Acesta este un aparat care este în contact direct cu sistemul naţional şi orice cetăţean care vine şi prezintă codul QR de pe telefon sau pe un suport de hârtie, poate fi testat cu aparatul acesta şi afişează exact starea (…) aceste dispozitive vor fi în cele trei puncte, dar şi în zonele outdoor unde va fi acces controlat pentru spectatori, în zonele în care se va permite accesul publicului la spectacole’, a explicat Florin Ţicu

Citește și: Exclusiv! Povestea lui Robert Glinţă, spusă de mama lui

Prezent la conferinţa de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Daniel Chelcea, a spus că inspectorii sanitari îi sprijină pe organizatorii FITS.

‘Consider că din punct de vedere al Direcţiei de Sănătate Publice, s-au făcut absolut toate lucrurile care au fost necesare’, a spus Daniel Chelcea.

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 20-29 august în format fizic şi online, acesta fiind cel mai mare eveniment cultural în fiecare an, de la Sibiu. AGERPRES

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii