Web Analytics
scris joi, 04.08.2022

Sfatul psihologului. Sănătatea fizică şi psihică a copilului

Numeroase probleme pot fi preîntâmpinate prin implementarea unei educații cu structuri clare, afectuoasă și însoțită de limite sănătoase. Stilul de parentaj și părinții echilibrați psihic sunt definitorii pentru adultul de mâine.
Responsabilitatea și reziliența sunt factori foarte importanți, care se învaţă, iar o relație de cuplu care presupune colaborare este un model ce se va introiecta de către copilul mic și adolescent ca exemplu de comportament pozitiv. Copiii cărora părinții le permit să exploreze, fără a simți un control imediat din partea lor, vor fi mai bine pregătiți pentru a înfrunta vicisitudinile vieții.

Sfatul psihologului. Sănătatea fizică şi psihică a copilului

Majoritatea problemelor de sănătate sau fizice pot fi evitate prin adoptarea unui regim de viață echilibrat. Nevoia de somn, a unei alimentații corecte și a activității fizice susținute sunt elementele esențiale pentru ca echilibrul fizic să fie la eficiență maximă.

Citește și Influenţa simpatiei în manipulare

Copiii ai căror părinți au oferit o îngrijire plină de iubire și înțelegere au dezvoltat ulterior abilități de înțelegere față de perspectiva celuilalt și capacitatea de reglare emoțională. Sentimentul securității, în urma creșterii într-un mediu sănătos, va face ca în propria viață să apară preocuparea pentru găsirea unor modalități de a-și satisface propriile nevoi. Sentimentul nostru de sine se află în strânsă dependență de acele câteva relații intime de atașament pe care le avem sau pe care le-am avut în viață.

Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți.
Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Micii Dumnezei sau tulburarea narcisică

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită