Web Analytics
scris miercuri, 07.02.2024

Sfatul psihologului. Psihologia antreprenorului

Antreprenoriatul stimulează inovarea, ocuparea forței de muncă, alimentează economiile țărilor și oferă soluții la o serie de provocări sociale și de mediu. Înainte ca ideile să se aprindă, trebuie să existe o mentalitate antreprenorială care să servească drept catalizator pentru toate acestea.
O mentalitate de antreprenor are următoarele caracteristici: este rezistentă, plină de resurse și orientată spre soluții, mai ales atunci când condițiile par adverse. Persoanele cu această mentalitate sunt căutători de cunoștințe noi pe tot parcursul vieții, curioși, creativi și au o gândire critică dezvoltată.
Conducători care au aceste trăsături tind să creeze valoare prin recunoașterea oportunităților și luarea de măsuri în funcție de acestea, sunt obligați să ia decizii cu informații limitate și să rămână adaptabili și rezilienți în condiții de incertitudine și complexitate.

Sfatul psihologului. Psihologia antreprenorului

Mentalitatea de întreprinzător înțelege că urmărirea și continuarea unui lucru poate duce la oportunități nesperate. O mentalitate antreprenorială îmbrățișează schimbarea, iar atunci când această schimbare are loc, ei continuă să fie cu ochii pe scopul propus.
Recunoștința este magnetul suprem pentru abundență. În căutarea bogăției și a succesului, este ușor să ne lăsăm prinși în ciclul de a ne strădui mereu să obținem mai mult. Cu toate acestea, practicarea recunoștinței vă permite să recunoașteți și să apreciați progresul pe care l-ați făcut, lecțiile învățate și oamenii care v-au sprijinit de-a lungul drumului
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Beneficiile relaţiilor bune

Citește și Sfatul psihologului. Ce este ataşamentul

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *