Sentimentele umane pot cauza boli!

de | 27.09.2012 15:18 | Actualitate

Cele  șapte sentimente  umane: bucuria, furia, tristețea sau suferința  sufletească, îngrijorarea, teama și spaima, pot fi cauze ale apariției bolilor.
Furia afectează ficatul.
Bucuria  duce  la îmbolnăvirea inimii.
Îngrijorarea slăbește splina.
Teama  și spaima  aduc prejudicii grave  rinichilor.
Tristețea sau suferința  sufletească îmbolnăvesc plămânii.                     

Acupunctura lichidă (metoda  modernă  de terapie  neagresivă) tratează  organele  și  meridianele  de  acupunctură, vindecând bolile.
O altă cauză a bolilor deja cunoscută este dezechilibrul din alimentație.
Supraalimentația, conținutul mare de produși de origine animală, zaharuri rafinate, produse cu aditivi  alimentari (margarina, sucurile „naturale“ etc.) duc la o alterare a digestiei  și la modificarea  florei intestinale  cu creșterea microorganismelor și apariția proceselor crescute  de fermentație și putrefacție. Dezechilibrul energetic astfel realizat determină suferințe hepatobiliare (hepatite, colecistite, litiaze biliare), suferințe pancreatice, inflamații intestinale cronice, obezitate, alergii, eczeme, astm bronşic, infecții ale pielii (furunculoze etc.), polipi, hemoroizi, boli ulceroase, cancer.
Rinichiul este un organ deosebit de important pentru detoxifierea organismului, dar buna lui funcționare  se diminuează treptat după vârsta de 20 de ani. Din această cauză,  este foarte important să-i acordăm  mai multă atenție și să-l ajutăm să se regenereze. Pe lângă funcția lui de detoxifiere, rinichiul are și o funcție secretorie.  El secretă și anumiți hormoni activi – unul cu rol în reglarea tensiunii arteriale (presiunea sanguină) și altul, care reglează producerea globulelor roșii în măduva osoasă.

Stresul cronic, principalul factor care dereglează funcționarea creierului

Dacă o persoană are funcțiile rinichilor dizarmonios activate, atunci în psihicul acelei persoane iși va face apariția un sentiment de frică, iar acea persoană poate suferi de diferite fobii.  Persoana respectivă va suferi de acea fobie până când dizarmoniile de la nivelul meridianelor vezica urinară și rinichi  vor dispărea.
Rinichii sunt organe foarte sensibile; pe meridianul lor este păstrată energia naturală (vitală și sexuală) pe care o dobândim la naștere. În momentul în care această energie este consumată și dispare din acest meridian,  survine moartea corpului fizic.
Din aceasta cauză este foarte indicat să fortificăm buna funcționare a rinichilor și a meridianului energetic corespunzător, căci  în felul acesta  economisim această energie naturală, care duce  la o longevitate cât mai mare. 
Aceia care doresc să ducă o viață lungă și de calitate ar trebui să se preocupe mult de regenerarea organismului lor și, în special, de regenerarea sistemului lor imunitar.  Toate organele  funcționează corect, numai dacă și creierul  funcționează perfect, căci creierul controlează și reglează toate procesele din organismul uman. Organele care produc energie sunt dependente de creier. O  deficiență  a acestei energii cauzează oboseala cronică și slăbește imunitatea. Se știe că sistemul imunitar este direct reglat de creier.
Stresul cronic este principalul factor care dereglează funcționarea creierului.  Pe de altă parte, o viață spirituală pozitivă poate influența pozitiv funcționarea creierului . 
Imunitatea noastră depinde  de hormonul „timozina“, produs de timus. Acest hormon reglează celulele T protectoare (limfocitele). Dacă producerea lui este insuficientă, organismul nu poate lupta adecvat împotriva infecțiilor. Se estimează că până la 96% din populație are un timus care nu funcționează corect, datorită factorilor genetici și ereditari.
Acupunctura lichidă, prin preparatele pe care le folosește, rezolvă toate aceste aspecte de boală!
Dr. Florinela  Bălan,
Medic homeopat şi acupunctură lichidă

CENTRUL MEDICAL AURA –VITA – PITEŞTI        
Str. Gheorghe Şincai nr 34
Tel: 0248.248.146 , 0740.240.968

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii