Web Analytics

Senatorul Narcis Mircescu taxează guvernarea PSD-PNL: „Am avut un dezmăț al cheltuielilor la stat! Sunt zeci de mii de angajări!”

de | 22.06.2023 15:23 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Senatorul Narcis Mircescu, președintele USR Argeș, deputatul Ionuț Moșteanu și viceprimarul Piteștiului Mihai Mihăilescu au susținut joi, 22 iunie, o conferință de presă în care au abordat teme de interes local și național.

Citește și: Vicele Tofan, cenzurat pe grupul „Piteşti-oraşul meu”

De la bun început, senatorul Mircescu a vorbit despre „o performanță tristă a președintelui Iohannis, care a reușit în mandatele sale să numească mai mulți premieri de la PSD decât Ion Iliescu”.

Apoi a spus că USR, principalul partid de opoziție, a lansat „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”, care sintetizează un „bilanț negru”: „cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, în special în zona alimentelor de bază, care-i afectează pe cei cu venituri mici; o altă performanță negativă au resimțit-o cei cu rate – s-au dublat ratele! Românii care au avut de plătit către bănci o anumită sumă s-au trezit în situația – în cele mai multe cazuri – că această sumă s-a dublat;

Într-un an și jumătate, datoria României a ajuns la un nivel record – am trecut de 50% îndatorare din PIB și ne-am împrumutat la cele mai mari dobânzi. Am avut perioade în care ne-am împrumutat la peste 9% în euro; ca să înțeleagă toată lumea, deja la un împrumut de 8%, în șapte ani ajungi să returnezi dublu de cât ai împrumutat.

Am avut un dezmăț al cheltuielilor la stat! S-a ajuns la finalul lunii noiembrie la un record de peste 1.280.000 de persoane angajate la stat. În timp ce vorbeau de ordonanțe ale austerității sau de alte măsuri care să țină sub control cheltuielile, PSD și PNL angajau pe bandă rulantă. Sunt zeci de mii de angajări!

Avem taxe mai mari. Una dintre condițiile intrării la guvernare a PNL a fost menținerea taxelor. Nu s-a întâmplat. Cum nu s-a întâmplat nici procentul de 7% pentru investiții. Și avem și o blocare a PNNR. În momentul de față, avem doar prima tranșă încasată și două tranșe blocate. Suntem în situația foarte complicată în care multe autorități locale semnează proiecte pe bandă rulantă, însă nu avem garanția că finanțarea va veni, deoarece reformele nu se întâmplă”.

Liderul USR Argeș a spus apoi că partidul din care face parte a venit cu propuneri și cu soluții comcrete. Ultimele cinci măsuri sunt simple. „Oprirea risipei – am lansat și un site, oprimjaful.ro; investirea banilor din fonduri europene și din PNRR în școli, spitale și autostrăzi; reducerea taxării muncii, pentru a lăsa mai mulți bani în buzunarele românilor: investim mai mult, ne împrumutăm mai puțin; și susținem producătorii români” – a declarat Narcis Mircescu, adăugând că aceste soluții au fost tot timpul pe masa guvernanților, au fost proiecte de legi în Parlament, dar au fost respinse.

 

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *