Web Analytics

Senatorul Bica solicită bani, prin PNRR, pentru electrificarea căii ferate Piteşti-Bucureşti

de | 30.09.2021 13:13 | Actualitate, Politica si Administratie

Dănuț Bica, senator PNL de Argeș, s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii în privința achiziției de material rulant nou destinat transportului regional şi suburban feroviar de călători. Parlamentarul argeșean susține că, în ultimii ani, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători ”C.F.R. Călători” S.A. se confruntă cu grave disfuncții din cauza materialului rulant extrem de uzat atât din punct de vedere fizic, cât și moral. Prin urmare, nu este întâmplător faptul că în acest an incidentele provocate de locomotivele care s-au defectat pe traseu au fost destul de numeroase.

Citește și Investiţiile în infrastructura turistică a Argeşului care se vor finanţa prin PNRR, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

”Încă din anul 2016, Guvernul României și-a declarat intenția de a demara proceduri specifice pentru achiziția de material rulant nou. Având în vedere faptul că materialul rulant învechit utilizat în prezent de C.F.R. Călători pune în pericol siguranța circulației călătorilor pe calea ferată, vă solicit următoarele informații: Când se preconizează reluarea procedurilor cu privire la achiziția de material rulant nou pentru transportul de călători în România? Pot fi decontate asemenea investiții prin Planul Național de Redresare și Reziliență?; Care este numărul ramelor ce vor fi propuse pentru achiziție în fiecare dintre următorii 5 ani, în condițiile în care în prezent aproape întregul parc feroviar deținut de C.F.R. Călători este uzat fizic și moral?; În contextul în care accesarea fondurilor europene se poate realiza cu prioritate pentru investițiile în sistemele de transport electric, care este poziția Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu privire la includerea electrificării și modernizării căii de rulare și sistemelor auxiliare pe ruta București-Pitești între proiectele ce se vor finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență? Menționez că această importantă magistrală feroviară este neelectrificată, permite un regim de viteză foarte scăzut și este inclusă de peste 30 de ani în programele de modernizare ale tuturor guvernelor”, a spus senatorul Dănuț Bica.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: ”Relansarea economică şi dezvoltarea României se vor realiza prin cel mai îndrăzneţ program de investiţii publice”

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii