Web Analytics

Senatorul Bica, interesat de problemele apărute în domeniul agricol

de | 16.06.2022 13:10 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș Dănuț Bica s-a adresat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, în privința măsurilor pentru soluționarea problemelor urgente apărute în domeniul agricol în anul 2022.

Dănuț Bica: “Argeșul este unul dintre județele care dețin suprafețe importante destinate cultivării cerealelor și legumelor, iar fermierii argeșeni nu beneficiază de o infrastructură modernă de irigații, care să-i ajute în condițiile unei secete pedologice. Având în vedere responsabilitățile care revin ministerului pe care îl conduceți , vă rog să răspundeți la următoarele întrebări: Care este suprafața totală de teren agricol pentru care s-a asigurat apă prin sistemul de irigații la nivelul județului Argeș în anul 2021 și ce suprafață va putea fi irigată pe parcursul anului 2022?; Ce proiecte de investiții sunt programate pentru anii 2022-2026 la nivelul județului Argeș în cadrul Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii de Irigații? Solicit o situație detaliată pentru fiecare proiect; Ce măsuri ați adoptat sau intenționați să adoptați pe termen scurt pentru a da posibilitatea fermierilor români să achiziționeze, la prețuri rezonabile, cantitățile de îngrășăminte chimice care le sunt necesare pentru obținerea unor producții agricole optime în acest an?”.

Citește și Creşterea capacităţii Hidroelectrica, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Întregul sistem public de sănătate va avea nevoie de personal medical suplimentar”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole