Web Analytics
scris joi, 24.03.2022

Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Întregul sistem public de sănătate va avea nevoie de personal medical suplimentar”

Senatorul PNL de Argeș Dănuț Bica s-a adresat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în privința posibilității majorării cifrelor de școlarizare pentru studii de licență la universitățile de medicină și a numărului de posturi la rezidențiat începând cu anul de învățământ 2022-2023.
Dănuț Bica: ”De la aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și până în prezent, numărul medicilor și asistenților medicali care au părăsit România și profesează în alte state ale Uniunii a ajuns, potrivit evaluărilor Colegiului medicilor din România, la nivelul zecilor de mii. Drept urmare, România a ajuns în situația de a se confrunta cu un deficit major atât de medici specialiști, cât și de medici de familie, deficit care riscă să ia amploare în următorii ani.

Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Întregul sistem public de sănătate va avea nevoie de personal medical suplimentar”

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre impactul PNRR asupra ponderii datoriei publice în PIB

Având în vedere cele prezentate anterior, vă solicit următoarele precizări: Câți medici români au plecat din țară în ultimii 15 ani?; Care era deficitul de personal medical la nivel național la data de 31 decembrie 2021 pe fiecare tip de specializare medicală în parte? Dar la nivelul județului Argeș?; Care era deficitul de medici de familie la nivel național la data de 31 decembrie 2021 și câte localități erau afectate de această situație nedorită? Dar la nivelul județului Argeș?; Pentru acoperirea necesarului de medici din sistemul sanitar românesc, ați luat în considerare posibilitatea de a propune majorarea cifrelor de școlarizare repartizate universităților de medicină și a numărului de posturi pentru rezidenți începând cu anul de învățământ 2022-2023?; Cum intenționați să stimulați absolvenții universităților de medicină pentru a se orienta în carieră către specializările la care sistemul nostru sanitar înregistrează deficit de personal?”.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica se interesează despre susţinerea financiară a liceelor cu profil agricol prin intermediul PNRR

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

antisemitismul

Antisemitismul a explodat

MAKE English Version • (Episodul 1) Evreii din Europa se simt mai duşmăniţi de la momentul atacului Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, o...

Din ediția tipărită