SEMNIFICAȚIA ZILEI: Astăzi este celebrată ziua mondială fără discriminare

de | 1.03.2022 09:16 | Actualitate, Cultura, Home

Anual, la începutul lunii martie, este celebrată ziua mondială fără discriminare. Numeroase organizaţii promovează activ, prin campanii și evenimente, această cauză.

Citește și: Spitalul Militar Pitești, pregătit să primească răniții din Ucraina

Oricine are dreptul de a trăi în deplină demnitate, indiferent de vârstă, gen, aspect fizic, naţionalitate, etnie, educaţie, profesie, orientare sexuală, şi credinţă. Iniţiativa unei zile fără discriminare i-a aparţinut Programului Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA. Discriminate, persoanele care au acest virus păstrează tăcerea, fapt ce duce, în cele din urmă, la răspândirea contaminărilor.

Eradicarea maladiei SIDA până în anul 2030 este unul dintre obiectivele de dezvoltare durabilă a planetei, asumate anul trecut de statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Citește și: S-au pus în vânzare biletele pentru meciul dintre FC Argeș și FCSB

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....