Web Analytics

SEMNIFICAȚIA ZILEI: 20 septembrie – Ziua Internaţională a Sportului Universitar

de | 20.09.2021 11:38 | Cultură, Actualitate

În fiecare an la data de 20 septembrie este marcată Ziua Internaţională a Sportului Universitar. Proclamată oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), Ziua Internaţională a Sportului Universitar are scopul de a crea legături între universităţi şi comunităţile locale, sportul, activitatea fizică şi viaţa sănătoasă jucând în acest sens un rol principal, potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU). În anul 2015, Federaţia Internaţională a Sportului Universitar a propus UNESCO să recunoască la nivel internaţional o zi dedicată sportului universitar. Propunerea a fost aprobată de statele membre UNESCO la cea de-a 38-a sesiune a Conferinţei generale de la Paris din noiembrie 2015, iar la 20 septembrie a fost declarată astfel Ziua Internaţională a Sportului Universitar.

CITEȘTE ȘI: Handbalistele de la Mioveni, înfrângere drastică la SCM Craiova

Ziua Internaţională a Sportului Universitar reprezintă, de altfel, o platformă de schimb de idei, cele mai bune practici, provocări şi oportunităţi în cadrul sportului universitar din întreaga lume. Sărbătorirea acestei zile reprezintă, totodată, o oportunitate cu privire la dezbaterea asupra problemelor cheie legate de dezvoltarea sportului şi a mişcării sportive universitare la nivel mondial, precum şi de conştientizare a importanţei sportului în instituţiile de învăţământ.

CITEȘTE ȘI: S-au pus în vânzare biletele pentru meciul din Cupa României dintre FC Argeș și FC Botoșani

Ziua Internaţională a Sportului Universitar face parte din cadrul unui proiect educaţional multidisciplinar cu impact asupra necesităţii îmbunătăţirii programelor de educaţie fizică şi sportivă cu scopul de a încuraja incluziunea socială, integrarea minorităţilor şi antidopingul, combaterea bolilor netransmisibile şi dezvoltarea continuă a cercetării ştiinţifice în domeniul educaţiei fizice şi sportului, luând în considerare dobândirea şi transferul de cunoştinţe, precum şi politicile sociale şi economice la nivel internaţional, menţionează site-ul Asociaţiei Europene a Sportului Universitar.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole