Şeful poliţiei Argeş a explicat de ce Nicolescu nu a purtat cătuşe la Tribunal

de | 10.02.2011 13:32 | Actualitate

Pentru a lămuri mai multe aspecte legate de cazul preşedintelui CJ Constantin Nicolescu, aspecte care au lăsat loc de interpretări, am stat de vorbă cu şeful poliţiei Argeş, comisarul şef Dan Nicolae.
# Care a fost motivaţia pentru care filialele PDL şi PSD au fost amendate cu câte 1000 RON, după acţiunile de săptămâna trecută? Nu cumva le-aţi amendat pe amândouă, ca să nu se interpreteze?
– Motivaţia este conform legii 61/1991, respectiv articolul 2 punctul 28, care spune că tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori prin strigăte sau larmă se sancţionează cu amendă contravenţională.
# S-a tot comentat pe seama faptului că preşedintele Constantin Nicolescu a fost adus fără cătuşe la Tribunalul Argeş. Ce spune legea?
– Persoanele peste 65 de ani, minorii, femeile gravide, despre care se deţin date că nu intenţionează să evadeze pot să nu să poarte cătuşe.
# Pe perioada reţinerii de 24 de ore, Constantin Nicolescu a beneficiat în arestul IPJ Argeş de acelaşi regim ca şi celelalte persoane reţinute sau arestate preventiv?
– Da.
# Ce se mai întâmplă cu ancheta în cazul jafului de la sucursala CEC Miroşi, faptă petrecută pe data de 12 ianuarie? S-au luat măsuri faţă de cineva şi au fost identificaţi suspecţi?
– Sunt efectuate cercetări şi este întocmit un cerc de suspecţi.
# Ce se mai întâmplă în cazul mamei lui Florea Costache, un caz de asemenea foarte mediatizat. Mai durează ancheta în cazul celor trei poliţişti şi care sunt rezultatele?
– Poliţiştii respectivi se află în cercetare prealabilă, care nu s-a finalizat.
(Elly Cîrstea)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!
Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!

S-a născut la 24 mai 1943, în comuna Albuleşti, în judeţul Mehedinţi. A început fotbalul la Progresul Strehaia (1955), fiind foarte repede promovat (încă junior) în echipa mare. În anul 1961 a devenit student la IEFS şi s-a transferat la divizionara “B” Dunărea...

Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo
Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo

Șase medalii au obținut în week-end, judocanii de la CS Mioveni, la Finala Campionatelor Naționale Under 13 și Under 15. Concursul s-a desfășurat la Sibiu. CS Mioveni a fost prezent cu o delegație formată din 19 sportivi, toți antrenați de Verginel Popescu și Lavinia...

Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului
Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului

După un nou sezon reușit, echipa de baschet a Piteștiului își ia rămas bun de la suporteri. Joi, de la ora 17:30, formația alb-violetă va juca Meciul 2 al Finalei mici contând pentru Liga Națională. Adversară este CSM Oradea, vicecampioana en-titre. Scorul la general...

Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici
Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici

Două persoane s-au electrocutat, marţi, după ce au atins cu o scară o linie de înaltă tensiune ce trecea prin curtea unei biserici din comuna Merișani. Potrivit informațiilor, un bărbat de 43 de ani a atins cu scara linia de înaltă tensiune şi s-a electrocutat, iar o...


Loading RSS Feed