Web Analytics

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, propus la Premiul Nobel pentru Pace

de | 6.01.2023 19:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Un deputat norvegian a anunțat vineri că l-a propus pe șeful NATO, Jens Stoltenberg, pentru Premiul Nobel pentru Pace 2023, subliniind rolul acestuia împotriva Rusiei în războiul din Ucraina.

Citește și: O elevă a murit în timpul unui antrenament de volei

„Stoltenberg merită premiul pentru munca sa exemplară ca secretar general al NATO într-o perioadă dificilă pentru alianță: ofensiva brutală și neprovocată împotriva unei țări vecine pașnice”, a scris pe pagina sa de Facebook parlamentarul Christian Tybring-Gjedde, reprezentant al dreptei populiste anti-migrație (Partidul Progresului) în Parlament, potrivit Reuters.

Fost prim-ministru (Partidul Muncitoresc) al Norvegiei, șeful NATO „a înțeles din primele momente gravitatea și semnificația agresiunii ruse pentru toate țările care își bazează guvernarea pe democrație și libertăți”, a adăugat el.

Citește și: Percheziţii de amploare la persoane bănuite de proxenetism şi deţinere de droguri

Zeci de mii de oameni (parlamentari și miniștri din toate țările, foști laureați, anumiți profesori universitari etc.) au dreptul să depună o nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. Termenul limită pentru depunerea nominalizărilor este 31 ianuarie, cei cinci membri ai Comitetului Nobel având apoi posibilitatea de a completa lista cu propriile propuneri la prima lor întâlnire.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *