Web Analytics

Percheziţii de amploare la persoane bănuite de proxenetism şi deţinere de droguri

de | 6.01.2023 17:53 | Actualitate, Home

Poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT, au făcut mai multe percheziţii în judeţul Constanţa, într-o cauză în care se fac cercetări privind infracţiunile de trafic de persoane, proxenetism şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, pentru consum propriu.

„Astfel, s-a reţinut faptul că, în luna octombrie a anului 2021, unul dintre bănuiţi ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituţiei, o persoană, speculând starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (diagnosticată cu afecţiuni psihice şi încadrată în grad accentuat de handicap). În realizarea scopului infracţional, în intervalul octombrie 2021 – august 2022, cei doi bănuiţi ar fi transportat şi adăpostit persoana vătămată la diferite adrese din România şi Austria, în vederea exploatării acesteia.

De asemenea s-a reţinut că, în perioada noiembrie 2017 – septembrie 2022, cei doi bărbaţi ar fi determinat patru persoane să practice prostituţia pe teritoriul României şi Austriei şi ar fi înlesnit activitatea acestora, prin identificarea şi închirierea de locuinţe, postarea de anunţuri pe internet, racolarea clienţilor, transportarea şi protecţia acestora, obţinând sume de bani din activitatea desfăşurată”, a precizat IPJ Constanţa, citată de realitatea.net.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *