Web Analytics

Şefi din administraţia câmpulungeană, la proces pentru bănuţi

de | 29.09.2022 12:35 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Trei dintre factorii de decizie din administrația locală a Câmpulungului încearcă să împiedice producerea efectelor unei dispoziții a primăriței Elena Lasconi, prin care trebuie să restituie peste două sute de mii de lei către bugetul local. Asta după ce Curtea de Conturi a impus o asemenea măsură, considerând că veniturile obținute de cei trei au fost peste ceea ce permite legea.

Totul a pornit de la un control al Curții de Conturi efectuat în 2019 asupra finanțelor publice ale unității administrativ-teritoriale Câmpulung. Inspectorii au constatat atunci faptul că secretarul general al Primăriei, Ramona Simion, directorul economic Violeta Iarca și directorul Direcției de Asistență Socială, Cătălin Bădiță, au încasat drepturi salariale peste ceea ce prevede legea. Perioada vizată era cea cuprinsă între ianuarie 2018 și august 2019. Iar sumele încasate nu au fost neglijabile, reprezentând 136.697 lei în cazul celor două funcționare din Primărie și 71.311 lei pentru directorul DAS. Acestora li s-au adăugat la salarii, după caz, sporuri pentru participarea la implementarea unui proiect cu fonduri europene, diverse indemnizații și vouchere de vacanță.

Citește și Surprize, surprize la Câmpulung. Casa de Cultură nu are contabil, iar Curtea de Conturi s-a sesizat

Per total, după aplicarea majorărilor de întârziere, suma totală de restituit a ajuns la 209.428 lei. Iar rezolvarea problemei din timpul lui Liviu Țâroiu i-a revenit primăriței Elena Lasconi.
Pentru început, administrația locală a contestat în instanță rezultatul controlului, cerând anularea actului emis de Curtea de Conturi. Procesul a fost pierdut în primă fază, apoi, la recurs, consecința fiind că Lasconi a emis în martie anul acesta o dispoziție de recuperare a banilor. Cei trei vizați au reacționat. Prima dată au solicitat instanței de judecată suspendarea efectelor actului emis de primăriță, însă nu au avut succes. Așa că au deschis un litigiu, cerând anularea dispoziției, procesul pe fond împotriva primăriței fiind încă în desfășurare. A intervenit, între timp, o altă cerere de suspendare a măsurii dispuse de Elena Lasconi, tot cu același rezultat ca la prima încercare.
C.I.B.

Citește și Opoziţia din Câmpulung foloseşte artilerie grea / Trei petiţii la Curtea de Conturi pentru activitatea primăriţei Lasconi

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *