Web Analytics

Surprize, surprize la Câmpulung. Casa de Cultură nu are contabil, iar Curtea de Conturi s-a sesizat

de | 11.04.2018 18:33 | Politica si Administratie

7 03Nu doar la autoritatea publică locală găseşte nereguli Curtea de Conturi, ci şi la instituţii care îşi desfăşoară activitatea în subordinea sau coordonarea Primăriei şi Consiliului Local Câmpulung. Un recent control a evidenţiat probleme atât la Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, cât şi la unul dintre liceele din municipiu.

Potrivit inspectorilor care au realizat auditul la Casa de Cultură, deşi instituţia de cultură are personalitate juridică, „în organigramă şi statul de funcţii nu se regăseşte un post prin care să se realizeze activităţile specifice sectorului financiar-contabil” şi nici nu există un contract de prestări servicii cu vreun expert contabil. Din această cauză, nu există nici proceduri pentru detalierea proceselor şi activităţilor desfăşurate în domeniu. Până la finalul lunii iunie, trebuie să fie remediată această problemă. Numai că primarul Liviu Ţâroiu s-a arătat surprins de concluziile Curţii de Conturi, în condiţiile în care activitatea financiar-contabilă la Casa de Cultură este realizată de economiştii angajaţi la Muzeul Municipal. Aşa este situaţia de ani de zile, controale ale Curţii de Conturi au mai fost, dar niciodată nu a fost sesizată problema ca atare.
Nereguli au fost găsite şi la Liceul cu Program Sportiv. Şi este vorba de plăţi în avans şi plăţi considerate nelegale către o firmă în valoare totală de 19.677 lei. Mai mult, inspectorii au atras atenţia asupra faptului că este ignorată o măsură dispusă încă din anul 2012, cu privire la o plată în plus efectuată în 2011, în valoare de aproape 50.000 de lei. Referitor la acest din urmă caz, pentru soluţionarea problemei s-a apelat la instanţa de judecată.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii