Web Analytics

Șef din Ministerul Sănătății, plasat sub control judiciar

de | 21.03.2023 19:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Șefa Biroului audit public intern din cadrul Ministerului Sănătăţii este cercetată sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce, anul trecut, ar fi divulgat către doi suspecţi documente legate de misiunea de audit public intern desfăşurată la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, relatează News.ro.

Citește și: Judecătoarea șpăgară revine la tribunal. Elena Burlan a scăpat de condamnare prin prescrierea faptelor

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a transmis, marţi, că procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PÎCCJ au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de o inculpată având calitatea de auditor public în cadrul Ministerului Sănătăţii, pentru săvârşirea a două infracţiuni de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată.

Citește și: Fiul unui secretar de stat în MAE şi fiul unui specialist DNA, suspectaţi de trafic de droguri

”În fapt, procurorii au reţinut că, în perioada 16.09.2022 – 01.11.2022, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata, în calitate de auditor public şi şefă a Biroului audit public intern din cadrul Ministerului Sănătăţii, a divulgat către doi suspecţi mai multe documente în legătură cu misiunea de audit public intern desfăşurată în cursul anului 2022 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi. Divulgarea documentelor s-a făcut cu încălcarea prevederilor art. 21 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern republicată, a art. 27 şi art. 30 din Normele privind sistemul de cooperare pentru asigurarea funcţiei de audit public intern, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1183/04.12.2012”, a arătat sursa citată.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *