Web Analytics
scris joi, 29.12.2022

Secţiile de judo, kaiac-canoe şi înot de la CSM Piteşti au obţinut cele mai multe medalii în 2022

Cele mai multe medalii obținute de CSM Pitești, în anul 2022, au fost aduse de secțiile judo, cu 100 de medalii naționale și 12 internaționale, kaiac-canoe, cu 32 medalii naționale și una internațională, și înot, cu 28 de medalii naționale și două internaționale. Iată în continuare rezultatele celor trei secții de la CSM Pitești.

Secţiile de judo, kaiac-canoe şi înot de la CSM Piteşti au obţinut cele mai multe medalii în 2022

Judo: 100 de medalii la concursuri naționale și 12 medalii la concursuri internaționale

La secția judo de la CSM Pitești, sportiva Florina Bădiceanu a obținut locul I la Campionatul Balcanic de Juniori, la categoria 52 kg din Podgorica-Muntenegru, a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European la categoria 52 kg din Banska Bystrica-Slovacia, a obținut locul I la Campionatul Național de Tineret la categoria 52 kg, locul I la Campionatul Național de Juniori la categoria 52 kg, locul I la Campionatul Național de NeWaza pentru Tineret, locul I la Campionatul Național de NeWaza pentru Juniori și locul I la Campionatul Național de NeWaza pentru Seniori.

De asemenea, sportivul Darius Georgescu a bifat următoarele performanțe: locul 5 la Campionatul Mondial de Cadeți la categoria plus 90 kg din Sarajevo-Bosnia, locul 5 la Campionatul European de cadeți din Porec – Croația, locul 5 la Festivalul European al Tineretului European din Banka Bystrica-Slovacia, locul I la Campionatul Național de Tineret, la categoria 100 kg, locul III la Campionatul Național de NeWaza pentru Tineret la categoria plus 81 kg, locul I la Campionatul Național de Juniori la categoria 100 kg, locul II la Campionatul Național de Cadeți și locul I la Campionatul Național de NeWaza pentru cadeți la categoria plus 81 kg. Sportivele Alina Cheru și Alina Zaharia au obținut locul I la Campionatul Mondial de Jun No kata pentru Seniori din Cracovia – Polonia și locul I la Campionatul European de Jun No Kata pentru Seniori din Rijeka-Croația.

Nu în ultimul rând, la secția de judo a CSM Pitești a excelat și Florentina Ivănescu, sportivă care a înregistrat următoarele performanțe: locul 5 la Campionatul Mondial de Seniori la categoria 63 kg din Taskent-Uzbekistan, locul 5 la Campionatul European de Juniori din Praga-Cehia, locul I la Campionatul Național de Seniori, locul I la Campionatul Național de Tineret, locul I la Campionatul Național de NeWaza pentru Tineret și locul I la Campionatul Național de NeWaza pentru Juniori.
Antrenorul coordonator al secție este Valerică Ioniță. În total în anul 2022 secția de judo a obținut 100 de medalii la Campionatele Naționale de Seniori (12 medalii), Tineret (13 medalii), Juniori (15 medalii), cadeți (14 medalii), copii (46 medalii). Demn de reținut că secția a obținut și 12 medalii la campionate internaționale.

Citește și Patru medalii pentru sportivii de la CSM Pitești la Campionatul Național de Judo

Kaiac-Canoe: 32 de medalii la campionate naționale și o medalie de bronz la Campionatul European

La secția Kaiac-canoe, sportivul Valentin Fircan a obținut următoarele performanțe: locul 6 la Campionatul Mondial de sprint pentru Juniori în proba de Canoe 4-1000 m din Szeged-Ungaria, locul 8 la Campionatul Mondial de sprint pentru Juniori în proba de Canoe 2-1000 m din Szeged-Ungaria, locul I la Campionatul Național de Viteză pentru Seniori în proba de Canoe 4-1000 m, locul III la Campionatul Național de Viteză pentru Seniori în proba de Canoe 2-1000 m și locul I la Campionatul Național de maraton pentru seniori în proba Canoe 2-20 km.

De asemenea, sportivul piteștean Ștefan Costache a obținut locul III la Campionatul European de Sprint pentru Juniori în proba de Canoe 2-1000 m de la Belgrad-Serbia, locul 5 la Campionatul European de Sprint pentru Juniori în proba de Canoe 2-500 m de la Belgrad-Serbia, locul 8 la Campionatul Mondial de Sprint pentru Juniori în proba de Canoe 2-1000 m de la Szeged-Ungaria, locul 6 la Campionatul Mondial de Sprint pentru Juniori în proba de Canoe 4-1000 m de la Szeged-Ungaria, locul I la Campionatul Național de Viteză pentru Seniori în proba de Canoe 4-1000 m, locul I la Campionatul Național de maraton pentru seniori în proba Canoe 2-20 km.
Sportivul Adrian Stepan a obținut și el rezultate foarte bune: locul 3 la Campionatul European de Sprint pentru Juniori în proba de Canoe 2-1000 m de la Belgrad-Serbia, locul 5 la Campionatul European de Sprint pentru Juniori în proba de Canoe 2-500 m de la Belgrad-Serbia, locul 8 la Campionatul European de Sprint pentru Juniori în proba de Canoe 1-200 m de la Belgrad-Serbia, locul 11 la Campionatul Mondial de Sprint pentru Tineret în proba de canoe 2-500 m de la Szeged-Ungaria, locul I la Campionatul Național de Viteză pentru Seniori în proba de Canoe 4-1000 m, locul I la Campionatul Național de Viteză pentru Seniori în proba de Canoe 2-500 m, locul 2 la Campionatul Național de Viteză pentru Seniori în proba de Canoe 2-1000 m, locul I la Campionatul Național de Viteză pentru Tineret în proba de Canoe 2-500 m, locul 3 la Campionatul Național de Viteză pentru Tineret în proba de Canoe 1-200 m și locul 3 la Campionatul Național de Viteză pentru Tineret în proba de Canoe 1-1000 m.

Antrenorul coordonator al secție este Agoston Șipoșș. În total în anul 2022 secția de Kaiac-canoe a CSM Pitești a obținut un număr de 32 de medalii la Campionatele Naționale de Seniori (5 medalii), Tineret (6 medalii), Juniori (21 medalii). De asemenea, această secție a obținut și o medalie de bronz la Campionatul European de Sprin pentru Juniori în proba de Canoe 2 -1000 m prin Ștefan Costache și Stepan Adrian.

Citește și Investiții importante în renașterea kaiacului românesc, pentru creșterea performanțelor în rândul tinerilor sportivi

Înot: 28 de medalii la Campionatele naționale și două medalii internaționale

La secția de înot, sportiva Delia Safcencu a obținut locul 17 la Campionatul European de Juniori în proba de 200 m Spate de la Otopeni, locul 2 la Campionatul Național de Seniori în proba de 200 m Spate, locul 3 la Campionatul Național de Seniori în proba de 100 m Spate, locul 2 la Campionatul Național de Tineret în proba de 400 m Mixt, locul 3 la Campionatul Național de Tineret în proba de 100 m Spate și locul 3 la Campionatul Național de Tineret în proba de 200 m Spate.

De asemenea, sportiva Alexandra Curcan a obținut locul 16 la Campionatul European de Juniori în proba de 50 m Spate de la Otopeni. Sportivul Theodor Proca a adus și el medalii importante: locul 2 la Campionatul Central Europene pentru Juniori în proba de 1500 m Liber din Praga-Cehia, locul 2 la Campionatul Central Europene pentru Juniori în proba de ștafeta 4×200 m Liber din Praga-Cehia, locul 2 la Campionatul Național de Juniori în proba de 1500 m Liber și locul 3 la Campionatul Național de Juniori în proba de 400 m Liber.
Antrenorul coordonator al secție este Bogdan Chiriac. În total secția de înot a adus în anul 2022 28 de medalii la Campionatele Naționale de Seniori (7 medalii), Tineret (12 medalii), Juniori (9 medalii) și două medalii internaționale la competiția Țările Central Europene desfășurată la Praga-Cehia prin sportivul Theodor Proca în probele de 1500 m liber și ștafeta de 4×200 m Liber.

Citește și Medalii importante pentru sportivii de la CSM Pitești la Campionatul Național de Înot

Citește și 16 medalii pentru sportivii de la Aleph Kickboxing Pitești la Grand Prix Judgement Day

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...