Web Analytics

„Mi-am dat seama în ce eroare este condus oraşul şi ce nenorociri se pot întâmpla”

de | 29.08.2019 14:55 | Politica si Administratie

# Spune Tiberiu Irimia, prezent la prima conferinţă de presă a PNL # Proaspătul liberal a semnat în fața ziariștilor cererea prin care se înscrie în competiția internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Pitești

După ce săptămâna trecută s-a înscris în PNL, pe 27 august medicul Tiberiu Irimia a participat la conferința de presă a PNL Piteşti, unde și-a asumat public faptul că vrea să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primărie, semnând și un document în acest sens.
„Cred că a venit momentul ca oraşul ăsta să renască, să fie condus de o administrație foarte bine intenționată, în care să primeze calitatea umană și priceperea în orice domeniu. Am apreciat foate mult că PNL a înțeles să deschidă porțile partidului, pentru că, dacă nu acționăm ca o forță de oameni pricepuți, în orice domeniu, șansele de a schimba ceva, în general, sunt foarte mici”, a precizat dr. Tiberiu Irimia.

„Lumea trebuie să învețe să respecte legea”

Dr. Tiberiu Irimia a explicat și în ce măsură procesul în care a dat în judecată dezvoltatorul imobiliar Titidan, care vrea să ridice un bloc de 10 etaje lângă casa sa, a influențat decizia sa de a intra în politică.
„A influențat-o pentru că lumea trebuie să învețe să respecte legea. În ceea ce privește urbanismul orașului, Piteștiul este la pamânt. Faptul că nu se reapectă niciun fel de regulă urbanistică legală, faptul că nu se respectă niciun fel de regulă a bunului-simț de conviețuire în orașul ăsta este foarte grav pentru viitorul orașului. Orașul deja este într-o mare lipsă de spații verzi, într-o mare lipsă de locuri de joacă. Sunt zeci de situații când s-a construit pe locuri de joacă dintre blocuri, făcute pe vremea lui Ceaușescu, blocuri de 10 etaje între case de locuit. Nu vreau să deschid subiectul litigiului, că nu este important acum. Prin acel litigiu mi-am dat seama în ce eroare este condus orașul și ce nenorociri se pot întâmpla față de conviețuirea normală între oameni”, a mai spus dr. Tiberiu Irimia.

Sofianu: „Domnul Apostoliceanu s-a poziționat pe Facebook și a lipsit în privința problemelor urbei”

În aceeași conferință, consilierul local PNL Narcis Sofianu a discutat despre un dosar în care Parohia „Sf. Treime” a fost reclamant, iar Primăria Pitești, pârât, dosar în care Judecătoria Pitești a dat, în primăvara acestui an, o soluție nefavorabilă municipalității, admițând în parte acţiunea reclamantei și constatând că a dobândit, prin uzucapiune, dreptul de proprietate asupra suprafeţei de 4275 m.p. situate în intravilanul municipiului Pitești (o soluție care însă nu este definitivă).
„În perioada în care Sorin Apostoliceanu, chiar și bine poziționat pe Facebook, s-a jucat de-a primarul Piteștiului, respectiv în martie 2019, orașul Pitești a mai pierdut o jumătate de hectar în centrul orașului, în baza litigiului ce a făcut obiectul dosarului nr. 20247/280/2016 al Judecătoriei Pitești, unde Parohia Pitești, în calitate de reclamant, a solicitat municipiului Pitești, în calitate de pârât, un teren de 4.275 mp. Instanța i-a dat câștig de cauză pentru că domnul Apostoliceanu s-a poziționat pe Facebook și a lipsit în privința problemelor urbei la termenul din 19 martie, când trebuia să apere orașul”, a spus Narcis Sofianu.

„Domnul Calinic ar trebui să le mai tempereze dragostea de avere unor preoți”

„Intenționez să merg în audiență la domnul Calinic. Am mai avut o problemă cu preoții aceia foarte inimoși, care, după ce au primit 800 sau 1.000 de metri în parcul de la Lumina, au mai ocupat abuziv încă 1.000 de metri pătrați și au mai ridicat încă trei nivele fără autorizație, că aveau încuviințare de la Domnul, deși e infracțiune să ocupi domeniul public, mai ales cu o clădire neautorizată. Eu nu vreau să trimitem popii la pușcărie, că nu asta e ideea. Ceea ce l-am rugat pe domnul Calinic și-l mai rog în continuare e să le mai facă ITP-ul unor băieți din ăștia care n-au reușit în afaceri și au intrat în mediul ortodox și să le mai tempereze dragostea asta de avere”, a mai spus Sofianu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii