Web Analytics

Se tipăresc cardurile de energie. Ministrul Marcel Boloș: „De la 20 februarie se vor face plăți cu aceste carduri”

de | 25.01.2023 18:25 | Actualitate, Bani europeni, Home, Politica si Administratie

După cum v-am informat, distribuția cardurilor pentru tranșa I are loc între 1-28 februarie, iar primele plăți se vor putea face de la 20 februarie. Cardurile alocate vor putea fi utilizate până la 31 decembrie 2023. Din bugetul de 4 miliarde lei vor fi sprijinite 4 milioane de persoane vulnerabile din România.

Ministrul Marcel Boloș (de la Investiții și Proiecte Europene) și președintele Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, au fost miercuri, 25 ianuarie, la Fabrica de Timbre, cu ocazia începerii procesului de printare și împlicuire a cardurilor de energie acordate de Guvern persoanelor vulnerabile, pentru plata facturilor la energie.

Citește și: Distribuirea cardurilor de energie va începe din 1 februarie

Prin intermediul acestor vouchere se vor putea achita facturile pentru electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

„De această măsură vor beneficia 2,8 milioane de locuințe din România, în contextul creșterii prețurilor pentru utilități și pentru toate produsele de consum, care afectează în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre români. De la 20 februarie vor putea fi făcute plăți cu cardurile de energie. Alături de cardurile pentru alimente și mese calde pe care le-am oferit încă din vara anului trecut, voucherele pentru plata facturilor vor ajuta milioane de oameni aflați în situații dificile să aibă condiții decente de viață și mă refer în mod special la persoanele vârstnice, care constituie cea mai vulnerabilă categorie socială”- a declarat ministrul Marcel Boloș, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

Beneficiarii eligibili vor primi cardul de energie în perioada 1-28 februarie. Plățile se vor putea efectua după următorul calendar: pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02 – 30.06.2023; pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie – 31.12.2023.

Citește și: AFIR. Fonduri de 400 de milioane de euro pentru antreprenorii care au investit în mediul rural

Potențialii beneficiari vor fi înștiințați dacă s-au descoperit situații care îi fac neeligibili. În acest caz, ei pot suna la 0319966, call center-ul pentru care Poșta a mobilizat peste 50 de angajați, unde vor primi informații suplimentare și vor fi îndrumați, dacă situația poate fi corectată.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *