Se stabilizează roamingul și apelurile internaționale la prețuri accesibile sau gratuit între UE și Ucraina.

de | 10.04.2022 09:31 | Actualitate, Bani europeni, Economie

Ucraina: UE facilitează acțiuni coordonate ale operatorilor de telecomunicații pentru a ajuta refugiații să aibă posibilitatea facilă a interconectării. 

În cadrul unui eveniment virtual din 8 aprilie, operatorii de telecomunicații cu sediul în UE și Ucraina au semnat o declarație comună privind eforturile lor coordonate de a asigura și a stabiliza roamingul și apelurile internaționale la prețuri accesibile sau gratuit între UE și Ucraina.

Citește și: Şi generalul Berechet se revoltă că îi răsare un bloc în spatele casei

Comisia și Parlamentul European au facilitat această declarație comună și vor saluta semnarea ei de către operatori din UE și Ucraina, inclusiv de mai multe grupuri cu activitate în întreaga UE, precum și de către asociația care reprezintă mai mulți operatori de rețele mobile virtuale (MVNO Europe).

După o serie de inițiative voluntare spontane, declarația comună urmărește să instituie un cadru mai stabil pentru a-i ajuta pe ucrainenii strămutați în întreaga Europă să rămână în contact cu familiile și cu prietenii de acasă. Războiul lansat de Rusia împotriva Ucrainei a perturbat viețile a milioane de ucraineni.

Se estimează că 4,2 milioane de refugiați au fugit în țările învecinate, în special în Polonia, Slovacia, Ungaria și România, de unde se mută treptat în alte state membre. În fața acestei crize umanitare imediate și în creștere, este esențial ca refugiații ucraineni să dispună de conectivitate la prețuri accesibile, astfel încât să poată rămâne în contact cu familiile și prietenii lor, să poată utiliza internetul și să aibă acces la informații fiabile.

Citește și: „M-am dus în cimitir, am îngropat-o pe mama, apoi m-am întors şi m-am urcat în ambulanţă cu tata”

Inițiativa mai multor operatori de telecomunicații de a elimina sau de a reduce tarifele pentru apelurile internaționale cu Ucraina și suprataxele de roaming pentru persoanele strămutate în Europa este, prin urmare, mai mult decât binevenită și ar trebui să aibă o bază mai largă și durabilă.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *