Web Analytics

Se pregătește o nouă ediție a festivalului de reconstituire istorică de la Castrul Jidova

de | 26.01.2022 11:05 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

La Castrul roman Jidova de la Câmpulung, un loc încărcat de istorie, a avut loc, în 2021, festivalul de reconstituire istorică antică „TRANSALVTANVS FEST. La porțile Imperiului”, cu tabere și ateliere antice, lupte de gladiatori și demonstrații de luptă între daci și romani. Autoritățile din Argeș își doresc ca evenimentul să devină tradiție, iar pe 25 ianuarie a.c. reprezentanții CJ Argeș au purtat și o primă discuție în acest sens cu reprezentanții Asociației Historia Renascita.

Vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu (în centru) și reprezentanți ai Asociației Historia Renascita
Vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu (în centru) și reprezentanți ai Asociației Historia Renascita

Citește și Festival antic la Castrul roman Jidova

„Îi mulțumesc lui Cătălin Drăghici, președintele Asociației, pentru interesul manifestat în organizarea unei noi ediții a festivalului de reconstituire istorică „TRANSALVTANVS FEST. La porțile Imperiului” de la Cetatea Jidova. Această cea de a doua ediție va fi organizată în perioada iunie-iulie, cel mai probabil în luna iunie, pentru că ne dorim să avem o prezență cât mai numeroasă la manifestările care vor evoca timpurile în care în aceste locuri trăiau daci și romani, dar și puneri în scenă ale unor momente de confruntări militare.

Citește și Polițiștii argeșeni au recuperat un coif antic furat

Vă spun de pe acum că împreună cu voluntarii de la Asociația Historia Renascita și din alte părți din țară vom pregăti numeroase surprize pentru cei care vor veni la ediția din acest an, pentru că ne dorim ca acest eveniment să devină unul dintre ele mai cunoscute din țară”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii