Se ieftinește prețul gigacaloriei în Pitești

de | 10.09.2014 16:48 | Actualitate

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a anunţat la conferința săptămânală a Primăriei că la ședința de Consiliu Local din această lună va fi printre propuneri o hotărâre care va avea efecte imediate asupra cetăţenilor. Potrivit propunerii, preţul gigacaloriei va scădea la 1 octombrie de la 245 la 200 de lei. Acest lucru va reduce facturile pe timp de iarnă cu 20% față de anul trecut pentru piteştenii care sunt branşaţi la sistemul centralizat de termoficare.
„Pentru a veni în sprijinul locuitorilor municipiului pentru a trece cu bine peste această iarnă, am luat decizia să reducem preţul gigacaloriei. Bugetul municipiului Pitești va suporta diferența prin fondurile venite de la Guvern sau prin cele rămase de la unele investiţii. Vom avea de unde să acoperim diferenţa”, a declarat edilul. Acesta a mai lăsat să se înțeleagă că măsura reducerii prețului gigacaloriei nu este una electorală și o măsură provocată de neplata acestor facturi.
Totuși, anunţul primarului vine în contextul în care o treime dintre apartamentele din Piteşti racordate la sistemul centralizat nu mai au apă caldă din cauza datoriilor pe care Termoficarea le înregistrează către Distrigaz.
A.V.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii