Web Analytics

Se dă startul rutei Via Muntenia. 140 km pregătiți pentru biciliști și pelerini

de | 20.06.2022 15:26 | Actualitate, Sport

Asociația Drumuri printre Măguri va inaugura sâmbătă, 25 iunie, ora 10.00, marcarea primilor 140 de kilometri ai rutei pentru bicicliști și pelerini, Via Muntenia. 

Evenimentul va avea loc în Grădina „Printre Măguri”, din strada Herculești, nr 705, satul Măgureni, județul Prahova.

Vor fi prezenți și primii temerari care au pornit la drum, pe jos, în această primăvară și care au străbătut o porțiune din distanța dintre comuna Măgureni și  Câmpulung, bucata marcată până acum. 

Vor mai participa reprezentanți ai primăriilor din satele traversate de Via Muntenia și ai organizațiilor de bicicliști din Argeș.

Citește și: Lecţia de istorie. Bătălia de la Ţiganca

„Asociația Drumuri printre Măguri își propune să contribuie la dezvoltarea comunităților locale din șase județe din Muntenia subcarpatică (Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș și Vâlcea), prin conectarea lor la un coridor turistic și cultural. 

Acesta este un drum neconvențional, descoperit și personalizat de oameni pasionați de drumeții, ce străbate aproximativ 600 de kilometri, de la Focșani până la Cozia. „Via Muntenia este un drum al tuturor, al turiștilor cu rucsacul în spate sau  al bicicliștilor mai mult sau mai putin experimentați. Este o incursiune culturală și sportivă, care îi va apropia pe călători de Muntenia rurală, autentică. O experiență de cunoaștere a naturii și a bogățiilor spirituale românești din această parte a țării pentru călătorii autohtoni, și de descoperire a unei altfel de Românii pentru turiștii străini”, explică Liviu Ungureanu, inițiatorul proiectului. 

Punctul de pornire se afla aproximativ la  jumătatea distanței dintre Cozia și Focșani, în comuna Măgureni Prahova, de unde se desparte în două : la dreapta Drumul lui Mihai Viteazul, la stânga, Drumul doamnei Neaga.

Mai multe detalii puteți gasi accesând site-ul nostru www.viamuntenia.ro și pagina de Facebook Via Muntenia. Pentru detalii, interviuri sau confirmarea participării ne putei contacta la numerele de telefon 0748 48 62 36, 0722.873.754 sau adresa de email: asociatiadpm@viamuntenia.ro.”, se transmite printr-un comunicat de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *