Schema de ajutor pentru firmele afectate de pandemie, aprobată de Comisia Europeană

de | 11.08.2022 15:16 | Actualitate, Bani europeni, Home

Comisia Europeană a aprobat o schemă de finanțare românească, în valoare de 358 de milioane de euro (aproximativ 1,7 miliarde de lei), pentru sprijinirea companiilor în contextul pandemiei de coronavirus, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
Măsura va fi deschisă companiilor micro, mici şi medii afectate de pandemia de coronavirus şi active în sectoarele manufacturier, comerţ angro şi cu amănuntul şi turism. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe. Măsura este destinată să ajute companiile să finanţeze investiţii în active tangibile şi intangibile şi să depăşească deficitul de investiţii acumulat în economie din cauza crizei coronavirusului. De această măsură ar urma să beneficieze aproximativ 1.000 de companii, conform Agerpres.

Citește și: Tezaur de aur unic în Europa, descoperit într-un mormânt din Bihor


Comisia a constatat că schema românească se aliniază condiţiilor cadrului temporar. Ajutorul nu va depăşi 1% din bugetul total al schemei per beneficiar, va viza investiţiile în active tangibile şi intangibile, dar nu cele financiare și nu va depăşi nivelul maxim prevăzut în Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat şi se va acorda până la 31 decembrie 2022. Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.
Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat, precizează executivul comunitar.

Distribuie!

Articol scris de Simion Cristina

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.