Web Analytics
scris joi, 04.01.2024

Scene din viaţa culturală piteşteană (58)

O imagine rară. Patru Cetățeni de Onoare ai Piteștiului la un loc. 20 mai 2006, în sala mare de ședințe a Primăriei Pitești.
În fotografie apar, de la stânga la dreapta: actorul Ion Focșa, Constantin Stroe, managerul de legendă al „Automobile Dacia”, Alexandru Puiu, rector fondator al Universității „Constantin Brâncoveanu”, și fostul președinte al României, Emil Constantinescu, absolvent de „Brătianu” și cu mama trăitoare la Brăduleț. Este singura fotografie cu cele patru personalități împreună. Îi lega doar dragostea pentru Pitești și faptul că au fost desemnați, de către Consiliul Local Pitești, la diverse date, Cetățeni de Onoare ai Piteștiului.

Scene din viaţa culturală piteşteană (58)

A fost o idee, nepusă în practică, dar nu e timpul trecut, pentru înființarea unui Sfat al Cetățenilor de Onoare ai Piteștiului. Fiecare ar avea ceva de spus. Un Ion Focșa – pe linie de cultură, un Constantin Stroe și Alexandru Puiu – pe linie de economie, un Emil Constantinescu – pe linie de politică externă, relații internaționale.
Timpul e necruțător. Dintre cei patru, doar Emil Constantinescu mai este în viață, participând, destul de des, la simpozionul „Experimentul Pitești”.

Citește și ROM-3, al doilea satelit românesc construit de elevi, a ajuns pe orbită

Citește și Petre Ţuţea a militat pentru fotografierea lui Eliade cu Ceauşescu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *