Web Analytics

Scandalul ”Podul de la Căteasca” supurează din nou

de | 27.07.2022 13:55 | Actualitate, Home, Opinii

Podul de la Cateasca s-a dărâmat. A venit apa incompetenței și l-a luat. Din nou. E cu repetir, cum s-ar zice. Consiliul Județean l-a închis acum vreo trei luni și a anunțat asta într-o conferință de presă. S-a motivat atunci că pilonii de susținere sunt șubrezi încă din istoria penală a podului (vă reamintiți de dosarul Nicolescu – SC Zeus și o duzină de funcționari din CJ) și că e pericol iminent de prăbușire a lui. Și că actuala echipă de la CJ nu vrea să moară nimeni și nici să putrezească prin pușcării pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Corect, mai ales că în urmă cu puțin timp s-a prăbușit un pod în județul Neamț, tot din motive de corupție, iar președintele CJ de acolo, celebrul Arsene-Ciorăpel, dă cu subsemnatul și i s-a luat la puricat toată harta relațională cu constructorii.

Citește și Varta, lider mondial în producţia de baterii, ar putea deschide o fabrică în Argeş, la Căteasca

Revenind la închiderea podului de la Căteasca, autoritățile județene au luat toate avizele, inclusiv de la Poliția rutieră, adică de la IPJ Argeș, și au închis podul, preferând varianta light, adică civilizată. Cea cu montarea de indicatoare și semnale de avertizare nu doar la capul podului, ci și pe principalele artere ale județului care duc la el. Au fost montate indicatoare de avertizare de la zeci de km distanță, să știe toată șoferimea și să folosească drumuri ocolitoare. Degeaba, circul e total! Mașinile cu pietriș de la balastierele din proximitate trec în continuare, tir-urile dansează și ele grațios pe pod, iar dubițele și limuzinele zboară de parcă ar fi transport de mare viteză, pe perne de aer. Doar căruțele merg mai cu fereală, că, de!, cifra octanică a mârțoagelor e mai mică. Și totul fiindcă legea nu se aplică și Doamna Poliție nu e în stare să monitorizeze traficul și să dea amenzi. Din motive de balastiere sau de altceva, poate lene, poate incompetență, nu știm exact. Cert e că Doamna Poliție, depășită total de problemă, cere acum Domnului Consiliu Județean să treacă la varianta hard și să monteze bariere de beton. După ce și ea a fost de acord cu prima. Și pentru că nu poate să-și recunoască incompetența, îi cere CJ-ului să facă alte proceduri, să ceară alte avize și să cheltuiască alți bani pentru ca podul să nu se prăbușească. Sub povara camioanelor cu pietriș sau a incompetenței, Dumnezeu mai știe!

Citește și Jandarmul care a preîntâmpinat tragedia de la Căteasca e fost campion la kaiac-canoe

Iar primarul de la Căteasca, mai slobod la gură, a rezumat destul de plastic rețeaua de complicități în care e prinsă Poliția. Însă Consiliul Județean a cedat deja în fața Poliției și a anunțat că pune bariere. Deși legea spune clar că montarea de bariere de beton e interzisă și se încadrează la excepții. Iar întrebarea de o mie de puncte e: de ce a acceptat, totuși, Consiliul Județean să stea capră în fața Poliției? Și să accepte o cheltuială în plus, vulnerabilizându-se? De ce face încă o procedură, din moment ce a inițiat deja una și nu este el cel care trebuie să monitorizeze respectarea legii pe podul închis? Doar ca să nu se certe cu Poliția? Sau e și altceva la mijloc și nu știm…


Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *